Szijjártó telefonon kért bocsánatot a kambodzsai külügyminisztertől

2020. november 14. – 20:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Mély” sajnálatát fejezte ki és bocsánatot kért az általa okozott nehézségekért Szijjártó Péter a kambodzsai külügyminisztertől, írja a Khmer Times. A magyar külgazdasági és külügyminiszter november 12-én telefon hívta fel Prak Sokhonn-t, aki – Szijjártóhoz hasonlóan – a beszélgetésről hivatalos Facebook-oldalán is beszámolt.

Szijjártó Péter november 3-i, egynapos kambodzsai látogatásán több vezető kormányzati tisztségviselővel is tárgyalt, akik elővigyázatosságból karanténba vonultak, miután a magyar miniszternek ázsiai útja következő állomásán, Bangkokban pozitív lett a koronavírus-tesztje. Ezután összesen 628 olyan embert teszteltek koronavírusra, aki közvetlenül érintkezett az országba látogató magyar politikussal. November 9-én két hétre bezárták az iskolákat Kambodzsa fővárosában, Phnompenben, valamint egy környező tartományban, miután nem sikerült kideríteni, hogy kitől kapta el a koronavírust a magyar külügyminiszter.

A délkelet-ázsiai országot eddig egyébként szerencsésen elkerülte a koronavírus-járvány, a hatóságok egyetlen halálos áldozatot sem regisztráltak, mindössze 292 fertőzöttet, akik közül 286-an már teljesen felépültek.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóosztálya a Telexhez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a külügyminiszter közvetlenül a kambodzsai indulás előtt negatív mintát adott. Mivel negatív eredmény után indult el, senki sem állíthatja megalapozottan, hogy a külügyminiszter fertőzött meg bárkit Kambodzsában”. A megalapozottság kérdéséről egyébként korábban már Menczer Tamás külügyi államtitkár is írt egy hosszabb bejegyzést Facebook-oldalán.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!