A koronavírusos Szijjártó Péter még ma elindul Magyarországra

2020. november 4. – 07:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 2020.11.04. 11:53-kor:

A koronavírus-fertőzött külügyminiszter a Facebookon jelentkezett be, és azt írta, köszöni az üzeneteket, az aggódást, az imákat. „Maradjunk annyiban, hogy nem kívánom ezt a helyzetet senkinek. Remélem, nem lesz hosszabb tíz napnál, mondjuk, ez még alapesetben is elég hosszú lesz Szilvi, Peti és Patrik nélkül. Most kaptuk a hívást, hogy mindhármójuk reggeli tesztje negatív lett! Hála Istennek!!”

Hozzátette, hogy a thai hatóságok korrektül gondját viselték, a kórházban pedig járt nála az egészségügyi miniszter. „[…] sikerült velük megállapodni a hazautazásról, úgyhogy már úton vagyok a reptérre, még ma haza tudok repülni.”

Korábban írtuk:

A teszteredmény szerint koronavírussal fertőződött meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártót az ázsiai tárgyalások során, a Bangkokba történő érkezése után szűrték – tájékoztatta az MTI-t Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke.

Szijjártó Péter kambodzsai munkalátogatását követően utazott Thaiföldre, ahol több kétoldalú tárgyalás is várt volna rá. Sajtófőnöke szerint a helyi szabályoknak megfelelően a külügyminiszter jelenleg egy bangkoki kórházban tartózkodik, és mivel tünetmentes, megkezdődtek a hazaszállításával kapcsolatos egyeztetések.

Hozzátette: Szijjártó Pétert közvetlenül az Ázsiába történő indulás előtt is tesztelték, ami akkor negatív eredményt hozott. A miniszter hazatérése után karanténba vonul annak érdekében, hogy se családját, se másokat ne fertőzzön meg.

> > > > > A Telex legfrissebb cikkeit itt találja < < < < <

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!