A koronavírusos Szijjártó Péter még ma elindul Magyarországra

2020. november 04. – 07:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 2020.11.04. 11:53-kor:

A koronavírus-fertőzött külügyminiszter a Facebookon jelentkezett be, és azt írta, köszöni az üzeneteket, az aggódást, az imákat. „Maradjunk annyiban, hogy nem kívánom ezt a helyzetet senkinek. Remélem, nem lesz hosszabb tíz napnál, mondjuk, ez még alapesetben is elég hosszú lesz Szilvi, Peti és Patrik nélkül. Most kaptuk a hívást, hogy mindhármójuk reggeli tesztje negatív lett! Hála Istennek!!”

Hozzátette, hogy a thai hatóságok korrektül gondját viselték, a kórházban pedig járt nála az egészségügyi miniszter. „[…] sikerült velük megállapodni a hazautazásról, úgyhogy már úton vagyok a reptérre, még ma haza tudok repülni.”

Korábban írtuk:

A teszteredmény szerint koronavírussal fertőződött meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártót az ázsiai tárgyalások során, a Bangkokba történő érkezése után szűrték – tájékoztatta az MTI-t Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke.

Szijjártó Péter kambodzsai munkalátogatását követően utazott Thaiföldre, ahol több kétoldalú tárgyalás is várt volna rá. Sajtófőnöke szerint a helyi szabályoknak megfelelően a külügyminiszter jelenleg egy bangkoki kórházban tartózkodik, és mivel tünetmentes, megkezdődtek a hazaszállításával kapcsolatos egyeztetések.

Hozzátette: Szijjártó Pétert közvetlenül az Ázsiába történő indulás előtt is tesztelték, ami akkor negatív eredményt hozott. A miniszter hazatérése után karanténba vonul annak érdekében, hogy se családját, se másokat ne fertőzzön meg.

> > > > > A Telex legfrissebb cikkeit itt találja < < < < <

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass