McConnell: Természetesen békés lesz a hatalom átadása

2020. november 07. – 11:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A republikánusok szenátusi frakcióját vezető Mitch McConnell, Kentucky szenátora a BBC szerint azt mondta, ha Joe Biden nyeri a választást, természetesen békésen fog zajlani a hatalom átadása.

McConnellt valószínűleg azért kérdezték erről a Kentuckyból tudósító riporterek, mert a jelenleg vesztésre álló Donald Trump még a választás előtt eleinte nem volt hajlandó elkötelezni magát a hatalom békés átadása mellett. Igaz, később arról is beszélt, hogy bár győzni akar és nem akarja átadni a hatalmat, de ha arra kerül a sor, akkor támogatja a zökkenőmentes átmenetet. Az elnök azóta viszont már a választás éjszakáján kikiáltotta magát győztesnek és azóta folyamatosan vádolja bizonyítékok nélkül a demokratákat azzal, hogy megpróbálják „ellopni” a választásokat, és megfogadta, hogy megtámadja a szavazatszámlálást több kulcsfontosságú államban.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!