Trump már arról beszél, hogy megnyerték a választást

2020. november 4. – 08:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elnök a Fehér Házból szólt a szavazókhoz helyi idő szerint hajnali fél három körül. Azzal kezdte, hogy ez a legkésőbb rendezett sajtótájékoztató, amin részt vett életében.

Trump kijelentette, hogy véleménye szerint megnyerték a választást. Azt mondta, hogy „fenomenálisak az eredmények”, nem hitték volna, hogy nyerni fognak Floridában. Noha, még messze nem hivatalos az eredmény, az elnök győzelmet hirdetett Georgiában és Észak-Karolinában is, és megemlítette, hogy még Arizonában is van egy kis esély a győzelemre (ott jelenleg 5 százalékkal vezet Biden).

Donald Trump sajtótájékoztatója a Fehér Házban – Fotó: Carlos Barria / Reuters
Donald Trump sajtótájékoztatója a Fehér Házban – Fotó: Carlos Barria / Reuters

Trump véleménye szerint behozhatatlan az előnye Pennsylvaniában is, de Michiganben és Wisconsinban is meglepően sokkal vezetnek. Ennek ellenére az elnök szerint Bidenék el akarják csalni a választást a levélszavazatokkal, amivel szégyent hoznak az országra. Emiatt aztán a legfelsőbb bíróságra szeretné vinni az ügyet, hogy „ne szavazhassanak tovább az emberek”. Valójában már mindenhol véget ért a szavazás, ám több államban is 5-10 nap van még arra, hogy beérkezzenek a levélszavazatok, amiket a választás napjáig adtak fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!