A TEK főigazgatója szerint a hazai muszlim közösség tagjai kiszorítják maguk közül a gyanús elemeket

2020. november 5. – 09:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bár az Iszlám Állam ezúttal 70 kilométerre a magyar határról csapott le, nem vagyunk nagyobb veszélyben, mint amikor az Európai Unió területén máshol, Párizsban vagy Brüsszelben csaptak le terroristák, erről beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában a TEK főigazgatója.

Hajdu János elmondta, hogy a hazai muszlim közösség tagjai évtizedek óta itt élnek, beilleszkedtek a magyar társadalomba, jó kapcsolatban vannak a kormánnyal, adót fizetnek, és kiszorítják a gyanús elemeket maguk közül. Ha pedig kívülről érkezik valaki az országba és kapcsolatba hozható radikális eszmékkel, akkor azt titkosszolgálati eszközökkel szorítják ki.

„Minden kiszorítási művelet más. Az biztos, hogy nagyon fontos, hogy észrevegyük, arra kapjunk jelzést – akár saját jelzést, akár más szolgálatoktól, mint ahogy mi is adunk, ezért kapunk is –, ha erről tudomásunk van, akkor maximális erővel lépünk fel”

– mondta Hajdu.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Bécs belvárosában, a Schwedenplatz közelében hétfőn este 8 óra körül tört ki lövöldözés, ezután öt másik helyszínen is tüzet nyitottak. Négyen meghaltak, tizenheten pedig kórházba kerültek. A 20 éves albán származású támadót a rendőrség lelőtte. Később derült ki, hogy Kujtim Fejzulai Bécsben nőtt fel, és az Iszlám Állam szimpatizánsa volt, tavaly decemberben került feltételes szabadlábra. A rendőrség a terrortámadás után 15 helyen tartott házkutatást, több embert pedig őrizetbe vettek.

Hétfő esti részletes cikkünket itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!