Máris visszarakja a polcaira a lőfegyvereket a Walmart

2020. október 31. – 16:15

Másolás

Vágólapra másolva

Visszarakja a boltok polcaira a lőfegyvereket és lőszereket az amerikai Walmart amerikai áruházlánc, írja a CBS.

A cég azzal indokolta a döntést, hogy azok az incidensek, amelyek miatt egy nappal ezelőtt eltávolították a polcokról a fegyvereket, csak „elszigetelt” esetek maradtak.

A vállalat azután távolította el a fegyvereket a boltokból, miután a Philadelphiában dúló zavargások során a tüntetők több boltot is kifosztottak. A városban azt követően mérgesedett el a helyzet, hogy a rendőrök a héten agyonlőttek egy fekete férfit, a 27 éves Walter Wallace-t, aki családja szerint zavart mentális állapota miatt nem tette le többszöri felszólítás után sem a kezében tartott kést.

Az ügy miatt hétfő óta folyamatosan a tüntetések és a zavargások a városban, ezek annak ellenére sem csillapodtak, hogy az áldozat családja az erőszak beszüntetésére kérte a demonstrálókat, és jogi képviselőjükön keresztül azt is közölték, hogy nem szeretnék, ha gyilkossággal vádolnák meg a Wallace-ot lelövő rendőröket.

Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images

A Walmart júniusban hasonlóan döntött a George Floyd halála után kialakult tüntetéshullámok idején is, amikor szintén több boltot kifosztottak. A cég tavaly felhagyott több lőszertípus forgalmazásával is az elmúlt évek lövöldözései miatt – köztük azzal az esettel, amikor egy texasi boltjukban 22 embert lőtt le egy támadó –, félautomata gépkarabélyokat pedig 2015 óta nem lehet venni a boltjaikban.

Az USA legnagyobb kiskereskedelmi láncának számító Walmart már csökkentette a fegyvert is árusító üzleteinek számát, és az eladásra kínált fegyvertípusok számát is, 2018-ban 18-ról 21 évre emelte a lőfegyverek és lőszerek vásárlásának korhatárát, de még így is a 4700 amerikai Walmart nagyjából felében árulnak lőfegyvereket.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!