Lelőttek egy fekete férfit a rendőrök, zavargások törtek ki Philadelphiában

2020. október 27. – 17:45

frissítve

Lelőttek egy fekete férfit a rendőrök, zavargások törtek ki Philadelphiában
Rendőrök Nyugat-Philadelphiában 2020. október 26-án – Fotó: David Delgado / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Késsel fenyegette a rendőröket Philadelphia nyugati részén hétfő délután egy fekete férfi, írja a 6abc.com híre alapján az Index. Miután többszöri felszólítás után sem tette le a férfi a kést, a rendőrök lelőtték a 27 éves Walter Wallace-t.

A szemtanúk és a szomszédok sem értik, miért nem alkalmaztak enyhébb eszközöket a férfi ártalmatlanítására: „Előkaphattak volna egy sokkolót. Lábon is lőhették volna” – mondta Jada Hilton a 6abc-nek.

Hétfő este több helyen is tüntettek Philadelphia nyugati részén Wallace halála miatt: megtámadták a kerületi rendőrörsöt, kukákat és rendőrautókat gyújtottak fel, több vandál pedig autókat rongált és ablakokat tört be a környékbeli utcákban.

A hétfő esti zavargásokban legalább 30 rendőr megsebesült, és kedd reggelig több mint 30 embert vettek őrizetbe – többeket közülük le is tartóztattak.

Danielle Outlaw philadelphiai rendőrbiztos szerint a videó több kérdést is felvet, emiatt pedig vizsgálat indult az ügyben. „Minden kérdésre választ fog adni a vizsgálat, ezt garantálom.” Mint mondta, Philadelphia polgármesterével együtt látogatják majd meg a helyi közösséget és Walter Wallace családját is. Az ügyben érintett rendőröket a vizsgálat idejére visszahívták járőrszolgálatukból.

„Azért támadják a rendőreinket, mert végzik a munkájukat, és biztonságban tartják a közösséget. Támogatjuk és megvédjük a járőreinket, hiszen őket is traumatizálta az eset. Kérjük a lakosság türelmét, amíg a nyomozók azon dolgoznak, hogy a tragikus baleset minden részletét megismerjék” – mondta John McNesby, a Fraternal Order of Police rendőrszakszervezet helyi elnöke.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!