Putyin nem lát bűncselekményt Biden fiának ukrajnai pozíciójában

2020. október 25. – 16:22

Másolás

Vágólapra másolva

Nem követett el bűncselekményt ukrajnai üzleti tevékenységével Hunter Biden, Joe Biden volt amerikai alelnök és demokrata párti elnökjelölt fia, jelentette ki az MTI szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 televízió Moszkva, Kreml, Putyin című vasárnapi magazinműsorának.

„Biden fiának Ukrajnában valóban volt, és lehet hogy van is még biznisze” – nyilatkozott Putyin. Az orosz elnök szerint Hunter Biden legalább egy ukrajnai cégben „gyakorlatilag vezető volt és a jelek szerint nem keresett rosszul”. Majd arról beszélt, hogy „de én ebben nem látok bűncselekményt. Nekünk mindenesetre ilyesmiről nincs tudomásunk”.

Fotó: Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS
Fotó: Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS

Hunter Biden 2014 és 2019 között volt az ukrán Buriszma Holding energetikai vállalat igazgatóságának tagja, miközben az apja 2017 januárjáig az Egyesült Államok alelnökeként Washington Ukrajna-politikájának fő alakítója volt. Donald Trump elnök korábban és a csütörtöki elnökjelölti tévévitán is azzal támadta Bident, hogy szerinte fia és családtagjai az alelnöksége alatt gazdagodtak meg. Biden a vitán is megismételte, hogy korábban kongresszusi bizottságok semmilyen törvénytelenséget nem találtak a fia ukrajnai igazgatótanácsi pozíciójának ügyében.

A New York Post jobboldali bulvárlap múlt szerdán nyilvánosságra hozta Hunter Biden állítólagos emailjeit, melyek a republikánusok állítása szerint cáfolják Biden azon kijelentését, hogy sosem találkozott személyesen semmilyen ukrán üzletemberrel, és nem kapott tőlük semmilyen pénzt. Az emailek azonban meglehetősen kalandos úton kerültek elő, hitelességüket pedig egyelőre nem sikerült megállapítani.

>>> A Telex további friss cikkeiért pedig kattintsanak ide <<<

A demokrata elnökjelölt a tévévitán az oroszokat sejtette a New York Post emailjei mögött, de a héten a nemzeti hírszerzési igazgatóság (DNI) és az FBI arról számolt be, hogy nem utal arra semmi, hogy orosz dezinformációról lenne szó.

Putyin a Rosszija 1-nek azt mondta, hogy nincs tudomása róla, milyen üzleti tevékenységet folytat külföldön Jelena Baturina, Jurij Luzskov volt moszkvai polgármester özvegye, és hogy vannak-e amerikai üzleti kapcsolatai. Az orosz vezető így kommentálta Trumpnak azt az állítását, hogy Hunter Bidennek voltak orosz üzleti kapcsolatai, mások mellett Baturinával is. Nem kívánt megjegyzést fűzni az amerikai elnök azon állításához, miszerint Oroszország a mai napig is pénzeli a Biden fiút.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!