Többen nézték Bident az ABC-n, mint az elnököt három csatornán összesen

2020. október 17. – 15:16

frissítve

Többen nézték Bident az ABC-n, mint az elnököt három csatornán összesen

Másolás

Vágólapra másolva

14,1 millióan követték Joe Biden csütörtöki tévés fellépését, miközben Donald Trumpra a az NBC-n, MSNBC-n és a CNBC-n 13,5 millióan voltak kíváncsiak. A demokrata elnökjelölt és az Egyesült Államok republikánus elnöke párhuzamos tévén közvetített fellépésére azért került sor, mert Trump koronavírus-fertőzése miatt elmaradt a két politikus választási vitája.

Az ABC is meglepődött azon, hogy egyedül itt többen követték Joe Biden csütörtöki fellépését, mint Donald Trumpét másik három csatornán összesen – írta a CNN. Az elnök fellépéséről itt olvashatja cikkünket. Nielsen pénteken összesített nézettségi adatai rácáfoltak az elnök kampánystábjára, amely előzetesen nagyobb nézettséget jósolt Trumpnak, mint demokrata kihívójának.

A képet árnyalja, hogy az adatok csak a televíziót nézőkre vonatkozik. A streamet telefonon, számítógépen követőkről nincsen felmérés. A valós különbség tehát nagyobb is lehet, de kisebb is a két politikus nézettsége között, ám így is beszédes, hogy a tévénézők körében Biden ennyivel nézettebb volt, már csak azért is, mert Trump korábban mindig nagy jelentőséget tulajdonított a televíziós nézettségi adatoknak.

Beszédes az is, hogy a múlt hónapban a Biden lépett fel ott, ahol most Trump, akit akkor az ABC közvetített, ám Biden ekkor is megnyerte az összesítést, kisebb számokkal, de nagyobb arányban: 3,8 millióval szemben 6,7-tel.

Mindez alátámasztja a felméréseket, amelyek szerint a demokrata elnökjelölt országosan 12 százalékponttal vezet Trump előtt. Ekkora előnye még sosem volt a választások egy elnök kihívójának. Igaz, az adat országos, márpedig az amerikai választási rendszer valójában 50 különböző választást jelent, így Trump esélye nem annyival kisebb a győzelemre, mint amennyivel most elmarad Biden mögött.

(Fotó: Joe Biden egy kampányrendezvényen, Michiganben. JIM WATSON / AFP)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!