Eddig még sosem látott különbség van Biden és Trump között

2020. október 12. – 09:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

12 százalékponttal vezet Donald Trump amerikai elnök előtt Joe Biden, Barack Obama egykori alelnöke – az eredményt egy nem hivatalos, az ABC News és a Washinton Post által végzett felmérés hozta. A válaszokat október 6. és 9. között gyűjtötték, ez alapján az amerikaiak 54 százaléka szavazna Bidenre, és csak 42 százalékuk Trumpra – derült ki a Bloomberg videójából.

A jelöltek közötti különbség egyre nagyobbnak tűnik, eddig 10 százalék körül-alatt volt, és jelentősen hozzájárulhat Trump járványkezelési hozzáállása. A megkérdezettek körülbelül 58 százaléka csalódottnak vallotta magát amiatt, ahogyan a betegséggel szintén megfertőződött amerikai elnök a vírust kezelte, míg 73 százalék mondta azt: fél attól, hogy ő maga vagy bármely családtagja elkaphatja a koronavírust.

Az ABC és a Washinton Post felmérése csak egy azok közül, amik Biden előnyét mutatják Trumppal szemben a közelgő, novemberi amerikai elnökválasztás előtt. A RealClearPolitics kutatása szerint Biden átlagban olyan 9.8 százalékponttal, míg a FiveThirtyEight szerint kb. 10.3 százalékponttal jár Trump előtt.

Az amerikai elnökválasztásról, illetve az esélyekről bővebben ebben a cikkünkben írtunk — > > > > >

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!