Orvosa szerint Trump már nem fertőző

2020. október 11. – 08:59

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump amerikai elnök már nem fertőző – idézte Sean Conley közleményét az MTI, a Fehér Ház orvosa szombaton egy a reggeli órákban elvégzett koronavírus-teszt eredményére hivatkozva.

Az orvos szerint az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) kritériumai alapján az elnök véget vethet az önkéntes karanténnak tíz nappal az első tünetek jelentkezése után.

Donald Trump koronavírusos megbetegedése után szombaton állt ki újra a nyilvánosság elé (Mandel Ngan/AFP)
Donald Trump koronavírusos megbetegedése után szombaton állt ki újra a nyilvánosság elé (Mandel Ngan/AFP)Conley azt írta, a betegség lefolyása alatt elvégzett tesztek folyamatosan csökkenő vírusszintet mutattak Trumpnál. Az amerikai elnöknek az elmúlt több mint 24 órában nem volt láza, és egyéb tünetei is javultak.

A 74 éves Trump szombaton először jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy megfertőződött a koronavírussal, és október 2-án kórházba került. Négy nap után tért vissza a Fehér Házba, ahol először nem az Ovális Irodában, hanem elkülönített helyiségben dolgozott.

Trump a jövő héten folytatja az elnökválasztási kampányt, és több helyszínen is gyűlést tart. Hétfőn Floridában, kedden a pennsylvaniai Johnstownban, szerdán pedig az iowai Des Moines-ben jelenik meg a nyilvánosság előtt. (MTI)

Kövess minket Facebookon is!