Új vezető csatlakozik a Telexhez

Legfontosabb

2021. január 25. – 15:22

frissítve

Új vezető csatlakozik a Telexhez
Munk Veronika és Dull Szabolcs a Telex szerkesztőségének otthont adó épület festői lépcsőházában – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Amikor fél évvel ezelőtt el kellett hagynunk az előző munkahelyünket, nem tudtuk, tudunk-e még valaha együtt dolgozni. Tudunk-e egy olyan lapnál dolgozni, amelyet csak a belső meggyőződésünk és nem a külső hatások befolyásolnak. Tudunk-e minél többen együtt maradni és olyan újságot írni, amelynél csak a hírérték és az olvasók érdeke számít.

Akkoriban a 2020-as év pokolinak, a jövő pedig totálisan kilátástalannak tűnt. Most pedig itt vagyunk több mint hetvenen egy működő újsággal, amelyet naponta 400-500 ezer ember olvas.

Munk Veronika és Dull Szabolcs közösen, főszerkesztőként vezeti a Telexet

Végre csatlakozik a Telexhez Dull Szabolcs, akit hat hónappal ezelőtt bocsátottak el az Index főszerkesztői posztjáról. Elbocsátása után az összes újságíró felmondott az Indexnél, majd a szerkesztőség zöme olvasói támogatásból, Munk Veronika főszerkesztésével október elején elindította a Telexet, ami ma már az ország egyik legolvasottabb online újságja. Dull Szabolcs – a féléves felmondási idő és versenytilalom letelte után – főszerkesztőként csatlakozik a laphoz, és Munk Veronika is főszerkesztő marad, mostantól közösen vezetik a Telexet. A lap két főszerkesztőjét a szerkesztőség megerősítette bizalmáról.

Megmutatjuk videón is, milyen volt a hétfő délelőtti bejelentés:

Amikor elhagytuk szeretett lapunkat, életünk egy fontos részét, csak azt tudtuk, hogy onnantól két dologra számíthatunk: az olvasóinkra és magunkra. Hogy milyen lapot szeretünk írni, azóta sem változott:

  • Olyan lapot, amiből az olvasók a nap bármelyik pontján friss, gyors, pontos és pártatlan híreken keresztül tudhatják meg, hogy mi történik a világban.
  • Amelyben sok mindenről van szó: közéletről, gazdaságról, kultúráról, sportról, a legújabb technológiákról, tudományról is, és amiben szórakoztató, izgalmas, nagy hatású sztorikat is olvashat a közönség.
  • Amely a hatalmat gyakorlókat folytonosan ellenőrizve, kérdezve tájékoztatja a magyar társadalmat a mindannyiunk életére hatással lévő közérdekű történésekről, ugyanakkor szórakoztat is, és soha nem veszi magát a kelleténél komolyabban.
  • Amely nem ellenzéki, nem kormánypárti, simán csak korrekt, kritikus és kíváncsi újságírói értékeket képvisel.
  • Amelyhez az olvasók bármikor fordulhatnak a történeteikkel, videóikkal, legyen szó bármilyen visszaélésről vagy hivatali packázásról. És ahol a hozzánk ezekkel a történetekkel forduló olvasók nyugodtan bízhatnak abban, hogy a kilétüket nem felfedve adunk nyilvánosságot ezeknek.
  • Ahol az újság tulajdonosai többségben maguk a pártatlan újságírók, szerkesztők, akik garantálják a függetlenséget.
  • Ahol azt jelenti a függetlenség, hogy kívülről senki nem szól bele, miről írunk vagy miről nem írunk, és abba sem avatkozik bele kívülről senki, hogy kivel dolgozunk vagy kivel nem dolgozunk. Ahol mindig csak és kizárólag az újság szerkesztősége határozza meg a témaválasztást az alapján, hogy egy adott történés mennyire fontos, érdekes és/vagy aktuális.

Önök, ti, az olvasók, elképesztő számban álltak ki ezek mellett az értékek mellett és mellettünk. A szeptemberi felhívás óta már több mint 42 ezren támogatták a Telexet, és nemcsak szavakkal, hanem kisebb-nagyobb összegekkel, több ezren havi rendszerességgel.

Nem lehetünk elég hálásak a bizalomért és az eddigi támogatásért, a jövőben is azért dolgozunk – a szerkesztőség minden egyes tagja –, hogy megháláljuk ezt a bizalmat, és meglegyen az ötven-, hatvan-, akár százezredik támogató, aki aztán majd szívesen elő is fizet a Telex tartalmaiért.

A továbbiakban sem állunk le, a támogatóink bevonásával fejlesztjük a Telexet, szeretnénk gyakornokprogramot, több korrektort, vidéki tudósítókat, podcastokat és blogokat is. A hosszú távú, stabil működéshez és a terveink megvalósításához további támogatókra is szükségünk van. Olyanokra, akik rendszeresen pénzt szánnak arra, hogy tényszerű, minőségi olvasni- és néznivalójuk legyen.

A Telex azért egyedülálló, mert nem áll mögötte semmilyen oligarcha, nincs kiszolgáltatva a reklámpiac hullámzásainak, ugyanis az olvasók tartják el az újságot. Éppen ezért nagyon átláthatóan működünk, beszámolunk a költéseinkről, és nyilvános etikai kódexünkben is világossá tesszük, miként dolgozunk.

A Telex életében most újabb lépcsőfokhoz értünk: mostantól két főszerkesztő irányítja a lapot. Megkettőzött erővel dolgozunk azon, hogy olyan újságot írjunk, amelyről korábban csak ábrándoztunk, amelyre büszkék lehetünk, és amelyet az olvasók ezrei, tízezrei, százezrei elégedetten nyitnak meg nap mint nap.

A Telex csak tőled függ!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!