2568 új fertőzöttet találtak egy nap alatt, meghalt 37 beteg

2022. április 7. – 09:15

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek: 2568 (az előző napi adatokhoz képest -312)
  • Új tesztek száma: 11 402 (az előző napi adatokhoz képest +1658)
  • Új halálos áldozatok száma: 37 (az előző napi adatokhoz képest +1)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 1724 (az előző napi adatokhoz képest -61)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 51 (az előző napi adatokhoz képest +2)
  • Az első dózissal oltottak száma: 6 403 667 (az előző napi adatokhoz képest +135)
  • A második dózissal is beoltottak száma: 6 188 807 (az előző napi adatokhoz képest +187)
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 849 393 (az előző napi adatokhoz képest +636)

– tették közzé a friss adatokat a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon.

Úgy tűnik, hogy csendben véget ért az oltási akció Magyarországon, erre utal legalábbis az, hogy sem a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon, sem a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján nem látható már az a felhívás, ami eddig minden csütörtökön, pénteken és szombaton hirdette, hogy előzetes regisztráció nélkül lehet kérni az oltást a kórházi oltópontokon.

A koronavírusról tájékoztató egészségvonalon is érdeklődtünk erről, de nem kaptunk bővebb tájékoztatást, az ügyintéző sem tudta megmondani, hogy folytatódik-e áprilisban az oltási akció. Kerestük a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldal sajtóosztályát és az NNK sajtóosztályát is az ügyben, de kérdéseinkre cikkünk megjelenéséig még nem kaptunk választ.

Spanyolországban április 20-ától megszűnik a kötelező maszkviselés a zárt nyilvános helyek többségében - jelentette be az egészségügyi miniszter szerda este Toledóban. Carolina Darias azt mondta, a lazítás nem vonatkozik a tömegközlekedési eszközökre, a kórházakra és az egészségügyi-szociális intézményekre, például az idősotthonokra.

Az enyhítés miatt nem kell maszkot hordani az iskolákban, a munkahelyeken, a kulturális intézményekben hogy továbbra is ajánlják a „felelős maszkviselést” nagy tömegben vagy olyan zárt helyeken, ahol nincs megfelelő szellőztetés.

Lehet várni a negyedik oltással, a természetes immunitás is véd több hónapig, jelentette ki az Egyesült Államok Járványügyi és Betegségmegelőzési Központjának (CDC) igazgatója. Szerinte azoknak, akik már megkapták az emlékeztető (harmadik) oltást, és nemrég elkapták az omikron variánst, még kettő-négy hónapig nincs szükségük második emlékeztetőre, azaz a negyedik dózisra. Walensky ugyanakkor hozzátette:

„azt látjuk, hogy sokaknál négy, öt, hat hónappal a harmadik oltás után már csökken a védelem”.

A világon 494 869 118 ember fertőződött meg eddig a járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 165 880 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai alapján.

Robbanás történt szerdán egy görög kórház koronavírussal fertőzött betegeket kezelő osztályán, egy 79 éves páciens meghalt, hárman pedig megsérültek – közölte az athéni egészségügyi minisztérium. A robbanás Szaloniki városának Papanikolau nevű kórházában történt, ahol egy beteg rágyújtott lélegeztetőkészülékek közelében. A detonáció következtében tűz is keletkezett.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!