Járványadatok: 42-en haltak meg, és 2845 új fertőzöttet találtak

2022. március 23. – 09:05

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek: 2845 (az előző napi adathoz képest +1350)
  • Új tesztek száma: 9345 (az előző napi adathoz képest +5531)
  • Új halálos áldozatok száma: 42 (az előző napi adatokhoz képest -6)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 2006 (az előző napi adatokhoz képest -56)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma:  77 (az előző napi adathoz képest -1)
  • Az első dózissal oltottak száma: 6 400 731 (az előző napi adathoz képest +98)
  • A második dózissal is beoltottak száma: 6 183 761 (az előző napi adathoz képest +274)
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 835 618 (az előző napi adathoz képest +459)

– tették közzé a friss adatokat a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon. A járvány kezdete óta összesen 45 185 ember halt meg a koronavírus okozta szövődményekben Magyarországon.

Több európai országban, köztük Németországban is jelentősen emelkedik a fertőzöttek száma, ami a WHO szerint azért van így, mert túl hamar oldották fel a járványügyi korlátozásokat. A WHO európai régiójához tartozó 53 országból 18-ban emelkedik a fertőzöttek száma, különösen Nagy-Britanniában, Írországban, Görögországban, Cipruson, Franciaországban, Olaszországban és Németországban. Kluge szerint ennek az oka, hogy az említett országok túl hirtelen oldották fel az óvintézkedéseket.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ előző napi jelentése szerint a korábbi mérséklődés után egyes településeken ismét emelkedés figyelhető meg a koronavírus örökítőanyagában a szennyvízben. A vizsgált városok közül Budapesten, Békéscsabán, Egerben, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen és Zalaegerszegen emelkedő a tendencia. A mintavételi pontok kb. felét stagnálás jellemzi, míg a Budapest környéki településeken (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi és Százhalombatta), Pécsen és Veszprémben tovább folytatódott a csökkenés. A koncentráció a legtöbb helyen az emelkedett tartományba esik.

A világon 474 114 799 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 098 739 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai alapján, írta meg az MTI.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!