A WHO szerint több európai ország túl gyorsan oldotta fel a járványügyi korlátozásokat

2022. március 22. – 17:12

Másolás

Vágólapra másolva

Számos európai ország, így Németország, Franciaország, Olaszország és Nagy-Britannia is túl gyorsan oldotta fel a járványügyi korlátozásokat és most az esetszámok hirtelen emelkedésével szembesülnek a koronavírus omikron BA.2 alvariánsának terjedése miatt – jelentette ki kedden Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet európai részlegének vezetője az MTI tudósítása szerint.

A WHO európai régiójához tartozó 53 országból 18-ban emelkedik a fertőzöttek száma, különösen Nagy-Britanniában, Írországban, Görögországban, Cipruson, Franciaországban, Olaszországban és Németországban. Kluge szerint ennek az oka, hogy az említett országok túl hirtelen oldották fel az óvintézkedéseket.

A WHO adatai szerint Európában az esetszám a januári csúcsértékeket követően rohamosan apadt, aztán március elején ismét emelkedésnek indult. Az utóbbi egy héten több mint 5,1 millió új fertőzöttet regisztráltak, és 12 496-an hunytak el a vírus okozta Covid-19 betegségben. A járvány kitörése óta a WHO európai régiójában csaknem 194,4 millió fertőzöttet azonosítottak, és több, mint 1,92 millió beteg halt bele a kórba.

A kínai hatóságok kedden zárlatot rendeltek el a kilenc millió lakosú, északkeleti fekvésű Senjang iparvárosában. A koronavírusos fertőzések felszámolására irányuló hatósági stratégia értelmében kijárási tilalmat és a lakosság tömegtesztelését rendelték el. A kínai egészségügyi minisztérium kedden országosan 4770 új fertőzöttről számolt be, amely – összehasonlítva más országokkal -nagyon alacsony számnak tűnhet, ugyanakkor így is túl magas a pekingi kormány „zéró Covid” néven ismert stratégiájához mérten.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!