3322 új fertőzött, 66 beteg halt meg egy nap alatt

2022. március 18. – 09:03

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavirus.gov.hu legfrissebb adatai szerint:

  • Új fertőzöttek száma: 3 322 (az előző napi adatokhoz képest +1819)
  • Új tesztek száma: 9670 (az előző napi adatokhoz képest +5939)
  • Új halálos áldozatok száma: 66 (az előző napi adatokhoz képest +2)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 2205 (az előző napi adatokhoz képest -62)
  • Lélegeztetőgépen lévők száma:  90 (az előző napi adatokhoz képest nincs változás)
  • Az első dózissal oltottak száma: 6 399 894 (az előző napi adatokhoz képest +362)
  • A második dózissal is beoltottak száma: 6 181 814 (az előző napi adatokhoz képest +947)
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 831 952 (az előző napi adatokhoz képest +1521)

Az alvás világnapjára készült cikkünkből többek között kiderült: a 2021-es stresszmutatókból azt lehet kiolvasni, hogy a járvány legelején volt némi megnyugvás, lecsökkentek valamelyest a stresszmutatók, hiszen sokan a bezártság miatt több időt tudtak magukra vagy családjukra szánni. Majd ahogy egyre inkább nyilvánvalóvá vált, hogy a koronavírus-járvány nem csak pár hétre szól, kezdtek visszacsúszni a stresszmutatók. „A vírus, a szorongás és a bizonytalanság mind kihatott az alvás minőségére is. A fertőzés megterheli a szervezetünket, és kihatással van a közérzetünkre, úgy az alvásunkra is, és a teljes regenerálódás akár hónapokig is eltarthat” – mondták a szakértők, akik szerint az is megfigyelhető, hogy sokkal töredezettebb lett az alvásunk. Nem tudunk annyira mélyen aludni, sokszor felébredünk, mert ez az állandó stressz és túlpörgés kvázi ébren tart minket. A koronavírus és a pandémia pedig még inkább korlátozta a lehetőségeinket a nehéz időszakokban, hogy napközben is le tudjuk vezetni a stresszt, például a sportolással, mozgással, az utazással – ezek az apró regenerálódási lehetőségek abszolút kiestek, lecsökkentek.

Márciusban is minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton oltási akciót szerveznek a kórházi oltópontokon, ahol előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval kérhetik az oltást az oltatlanok és azok is, akik már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. Az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várják az oltópontokon.

Minden beutazási korlátozás megszűnt az Egyesült Királyságban. A külföldről érkezőknek nem kell kitölteniük az utasazonosító űrlapot (passenger locator form), és senkinek nem kell koronavírustesztet végeztetnie. A tesztelési kötelezettség teljes eltörlése azokra a beutazókra is vonatkozik, akiknek nincs teljes körű oltásuk a koronavírus ellen.

Horvátországban is enyhítésről döntöttek: megnövelték a rendezvényeken részt vevők létszámhatárát, meghosszabbították a vendéglátóhelyek nyitvatartási idejét, valamint eltörölték a diákok tesztelési kötelezettségét. Azokon a rendezvényeken – nyílt és zárt térben egyaránt –, amelyeket Covid-igazolványok felmutatásához kötnek, nem lesz többé létszámkorlátozás. A vendéglátóhelyek éjfél helyett éjjel kettőig tarthatnak nyitva, és a diákoknak nem kell többet hetente egyszer gyorstesztet végeztetniük az iskolákban. Az enyhítések péntektől lépnek érvénybe.

A fertőzöttek száma 465,9 millió, a halálos áldozatoké 6,065 millió a világon a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai alapján, amelyeket az MTI szemlézett. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen. A hivatalos adatok szerint a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid–19 betegségnek az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, 79 683 737. A halálos áldozatok száma 970 009. Indiában 43 004 005 fertőzöttet és 516 281 halálos áldozatot jegyeztek fel. Brazíliában 29 532 810 fertőzöttről és 656 693 halálos áldozatról tudni.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!