2377 új fertőzöttet találtak, meghalt 54 beteg

2022. március 10. – 08:59

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek: 2377 (az előző napi adathoz képest -255)
  • Új tesztek száma: 14542 (az előző napi adathoz képest +4645)
  • Új halálos áldozatok száma: 54 (az előző napi adathoz képest 0)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 2499 (az előző napi adathoz képest -133)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma:  117 (az előző napi adathoz képest -1)
  • Az első dózissal oltottak száma: 6 398 091 (az előző napi adathoz képest +285)
  • A második dózissal is beoltottak száma: 6 177 402 (az előző napi adathoz képest +753)
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 824 405 (az előző napi adathoz képest +1294)

– tették közzé a friss adatokat a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon. A járvány kezdete óta összesen 44 603 ember halt meg a koronavírus okozta szövődményekben Magyarországon.

Bár a járványügyi korlátozások hétfő óta megszűntek, az oltási akció egész márciusban tart, így ezen a csütörtökön, pénteken és szombaton is kérhetik az első, második és harmadik oltást a 12 év felettiek a kórházi oltópontokon. A 18 év felettiek a negyedik oltást is beadathatják, eddig 229 151-en kérték.

Magyarország eddig 18 országnak 4,7 millió adag vakcinával segítette a járvány leküzdését – írta a Facebookon Szijjártó Péter külügyminiszter, aki szerint az orosz–ukrán háború miatt kevesebb szó esik a világjárványról, pedig a küzdelem még nem ért véget, sőt oltóanyagok hiányában jelenleg is sok ország folytat nehéz küzdelmet a koronavírus ellen.

A Pfizer megkezdte Paxlovidnak nevezett Covid-gyógyszere 2. és 3. fázisú klinikai vizsgálatát a 6 és 17 év közöttieknél, 140 résztvevőn tesztelik, és két csoportban értékelik őket, hogy meghatározzák a különböző dózisok hatását a testsúly szerint. A felnőttekkel végzett vizsgálatok eredményei azt mutatták, hogy a Paxlovid 89 százalékkal csökkentette a kórházba kerülés vagy elhalálozás kockázatát a nagy kockázati csoportba tartozóknál.

Ismét erősödik a járvány Németországban, a legfontosabbnak tartott járványügyi mutató már a hetedik napja emelkedett, a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) adatai szerint az egy nap alatt regisztrált fertőződések száma is emelkedett, az egy héttel korábbi 186 406-ról 215 854-re. A német sajtóban megjelent elemzések szerint a járvány erősödése főleg a korlátozások februári lazításának és a farsangi társas összejöveteleknek, mulatságoknak tulajdonítható.

Megfertőződött Benjámin Netanjahu volt izraeli miniszterelnök, az ellenzéki Likud párt és a parlamenti ellenzék vezetője elkapta a koronavírus-fertőzést – jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja. Izraelben a múlt héten elkezdték visszavonni szinte az összes, a korlátozó előírást, miután a járvány ötödik hulláma visszaszorult.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!