Meghalt 102 beteg, 2037 új fertőzöttet találtak, több mint 44 ezer ember halt meg összesen a járvány kezdete óta

2022. március 1. – 09:07

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek: 2037 (a hétvégi napi átlaghoz képest -753)
  • Új tesztek száma: 4832 (a hétvégi napi átlaghoz képest -12193)
  • Új halálos áldozatok száma: 102 (a hétvégi napi átlaghoz képest +36)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 3610 (az előző napi adathoz képest -5)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma:  136 (az előző napi adathoz képest +4)
  • Az első dózissal oltottak száma: 6 394 782 (az előző napi adathoz képest +403)
  • A második dózissal is beoltottak száma: 6 169 995 (az előző napi adathoz képest +1069)
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 810 898 (az előző napi adathoz képest +1195)

– tették közzé a friss adatokat a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon. A járvány kezdete óta összesen 44 051 ember halt meg a koronavírus okozta szövődményekben Magyarországon. Az egy nap alatt elvégzett 4832 tesztnek közel fele pozitív eredményt mutatott.

Márciusban is minden csütörtökön, pénteken és szombaton is lesz oltási akció, amelynek során előzetes regisztráció nélkül kérhetik a koronavírus elleni oltást a 12 év felettiek. Az 5-11 éves gyerekeket továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehet beoltatni a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

Hamarosan a 6-11 évesek is beolthatók lesznek a Moderna védőoltásával, miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezésre javasolja az Európai Bizottságnak a vakcina alkalmazását, írja az MTI. A Moderna a közelmúltban jelentette be azt is, hogy Ausztráliában már megszerezte a hivatalos engedélyt erre a korcsoportra.

A magyarok többsége hisz az orvostudományban, de elutasítjaa koronavírus elleni kötelező oltást, derült ki az Ipsos februári kutatásából. A hazai lakosság közel fele (48%) bízik benne, hogy áprilistól visszatérhetünk korábbi életünkhöz, és megszűnnek a korlátozások Magyarországon is.

Horvátországban néhány kivétellel további egy hónapra meghosszabbították a járványügyi korlátozásokat: március 1-jétől nyilvános rendezvényeken nyílt térben a korábbi 50 helyett százan lehetnek jelen, zárt térben 25 helyett mostantól maximum 50-en tartózkodhatnak egyszerre. A közösségi közlekedésre, az üzletek nyitva tartására, a maszkviselésre és a határátlépésre vonatkozó szabályok nem változnak.

Szlovéniában a héten enyhítésekre tesz javaslatot a kormány járvánnyal foglalkozó szakcsoportja, ezek között szerepel a kötelező maszkviselés eltörlése az általános és középiskolákban.

Megugrott a fertőzöttek száma Hongkongban, néhány hét alatt megteltek a kórházak. Nem voltak felkészülve a sok új fertőzöttre, ezért sokakat a szabadban, sátrakban, konténerekben kezelnek. A Worldometer adatai szerint januárban kezdett el gyorsan emelkedni az új fertőzöttek napi száma, de február elején robbant be igazán. A halálozási arány is nagyot ugrott, vasárnap 26 ezer új fertőzöttet regisztráltak és 82-en haltak bele a fertőzés szövődményeibe. Néhány héttel korábban, február 12 és 15 között 3-an haltak meg naponta.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!