Újabb 55, összesen így már 280-nál is több ember bizonyult covidosnak a pekingi olimpia helyszínén

2022. február 3. – 05:20

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán 55 akkreditált személy produkált pozitív koronavírus-tesztet a pénteken kezdődő pekingi olimpia helyszínén, és eddig ez a legnagyobb napi esetszám – írta az MTI csütörtök reggel a szervezőkre hivatkozva. A kínai fővárosba szerdán érkezettek közül 29-en akadtak fenn a PCR-teszten, rájuk csütörtökön kontrolltesztek várnak.

Huszonhatan viszont úgy adtak pozitív tesztet, hogy már napok óta a zárt buborékrendszerben élnek.

Brian McCloskey, az olimpia egészségügyi szakértő testületének elnöke hangsúlyozta, hogy az 55 eset messze a legmagasabb eddigi napi eredmény.

Az elmúlt egy héten 230 hivatalos személy produkált pozitív Covid-tesztet.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) az emelkedő koronavírusos esetszámok ellenére nem készít vészforgatókönyvet a pekingi téli játékokra, szerintük elegendő betartani a járványügyi szabályokat. Az olimpia alatt mindennap PCR-teszt vár a résztvevőkre, a fertőzötteket pedig egy erre a célra elkülönített hotelben szállásolják el, ahonnan tíz nap után jöhetnek csak ki, vagy ha annál hamarabb két negatív tesztet szolgáltatnak.

Az olimpia megnyitóját pénteken tartják, magyar idő szerint 13 órától. Peking az első város, amelyik nyári olimpia után télit is rendez. Az Amnesty International erős kampányban hívta fel a figyelmet arra, hogy egy olyan ország rendezi az olimpiát, amelyik durván megsérti az alapvető emberi jogokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!