Kovács Ákos szerint amcsi pénzen kotyvasztották a kínaiak a „víruskát”, járvány is addig van, amíg a világ urai akarják

2022. január 23. – 17:05

Másolás

Vágólapra másolva

Hétvégén a Papp László Sportarénában tartott koncertet Kovács Ákos dalszerző, zenész, a miniszterelnök egyik kedvenc trubadúrja, aki a filmrendezés, a novellaírás és a hitéleti szereplés mellett nemcsak a líra, hanem a tudomány nyelvét is beszéli: a zenésszel fellépése után készített interjút a Blikk, melyben Ákos megosztotta meglátásait a koronavírusról is. Úgy fogalmazott,

„Nem nagyon válogat ez a vírus. Ez a gyönyörű kínai laboratóriumban amerikai pénzből kifőzött kis víruska.”

Ákos két kollégája is elkapta korábban hozzá hasonlóan a koronavírust. A zenész érdekesnek találta, hogy empirikus megfigyelései után úgy vette észre, kollégáinak egyike oltott, a másik viszont oltatlan volt (az oltatlan-oltott megbetegedők kérdését tudományos alapokon magyarázva például ebben a cikkben is elolvashatja bárki).

Ákos kitért arra is, hogy jó lenne visszakapni a korlátozásoktól mentes világot, bár azt ő maga nem tudja, hogy ezt „a világ urai szeretnék-e”. Ausztriát, Ausztráliát, az Egyesült Államokat – vélhetőleg járványkezelés szempontjából – rossz példának nevezte, elmondta azt is, hogy az olyan „józan eszű embereknek, mint ő” végre hallatniuk kell a hangjukat, mert ez „már nem játék”.

Kovács Ákos most is megemlítette, hogy korábban nagyon megszenvedte a vírust. Tavaly áprilisban arról beszélt, hogy halálközeli élményei voltak, amikor átesett a koronavírus okozta betegségen. Már ekkor kiemelte azt is, hogy, mint ő fogalmazott, a mai, már-már orwelli világban „egészen elképesztő, a józan észt, a történelmi tapasztalatot és a biológiai tudásunkat is semmibe vevő eszmék törnek előre, ellentmondást nem tűrően lépnek fel, tönkreteszik azt, aki mást merészel gondolni arról, amiről ők nagyon határozottan gondolkodnak valamit.”

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!