Megérkezett az első adag vakcinaszállítmány a gyerekek oltásához

2021. december 14. – 09:11

Megérkezett az első adag vakcinaszállítmány a gyerekek oltásához
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Keddre megérkezett egy nagyobb adag vakcinaszállítmány a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre abból a Pfizer-oltóanyagból, amit az Európai Gyógyszerügynökség az 5-11 évesek koronavírus elleni oltásához engedélyezett – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli híradójában.

Az 5-11 éves gyerekek immunizálása szerdán kezdődik, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát. A szülők már napok óta regisztrálhatnak az interneten az oltásra. A gyermekek kijelölt kórházi oltópontokon, valamint a házi gyerekorvosoknál kaphatják meg az oltást.

A repülőtérről egy vecsési logisztikai központba vitték a vakcinákat, ahol szortírozni fogják őket, és még kedden kiszállítják, hogy szerdán országosan elkezdődhessen az oltás. Az oltóanyagok kiszállítását kb. száz autó kezdi meg 9 órakor, az első adag a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba érkezik majd.

Dr. Mészner Zsófia, a Heim Pál Gyermekkórház módszertani igazgatója szerint ugyan valóban ritkábban jelentkeznek súlyos tünetek a gyerekeknél, mint a felnőtteknél, de az egyáltalán nem igaz, hogy a gyerekeknek nincs szüksége az oltásra, mert könnyen átvészelik a koronavírus tüneteit. „Ha van hatékony védőoltás, akkor a gyerekeknek is emberi joguk, hogy ne kelljen kipróbálniuk egy betegséget, ha elkerülhetik” – mondta egy interjúban nemrég Mészner.

Orbán Viktor pénteken a szokásos Kossuth rádiós beszélgetésén jelentette be, hogy decembert 15-én megkezdik az 5-11 évesek oltását. Ebben a cikkben röviden összeszedtük, mit érdemes tudni a vakcináról, a gyerekek oltásáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!