Jelenleg is van gyerek lélegeztetőgépen a Heim Pál Gyermekkórházban

2021. december 11. – 20:42

Másolás

Vágólapra másolva

Jelenleg is van olyan beteg a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézményben, akit lélegeztetni kell – mondta Dr. Mészner Zsófia főorvos, a kórház módszertani igazgatója a Spirit FM Aktuál című műsorában.

A főorvos arról beszélt, hogy ugyan valóban ritkábban jelentkeznek súlyos tünetek a gyerekeknél, mint a felnőtteknél, de az egyáltalán nem igaz, hogy a gyerekeknek nincs szüksége az oltásra, mert könnyen átvészelik a koronavírus tüneteit.

„Ha van hatékony védőoltás, akkor a gyerekeknek is emberi joguk, hogy ne kelljen kipróbálniuk egy betegséget, ha elkerülhetik”

– mondta Mészner.

Arra is rámutatott, hogy ugyan lehet, hogy a gyerekek csak enyhe tüneteket produkálnak, de rájuk ugyanúgy veszélyes a hosszú covid, amiről még nem tudni, hogy pontosan hogyan befolyásolja majd hosszú távon az életüket. Arról nem is beszélve, hogy egy esetleges fertőzés esetén olyan dolgokból maradhatnak ki (tanórák, szociális események), amik amúgy fontosak lennének a fejlődésükhöz.

Arról is beszélt, hogy világszerte már 6 milliárd védőoltást adtak be, már tudjuk, hogy nem kell félni tőle. A vakcinákra való túlérzékenység szintén rendkívül ritka, gyerekeknél csak abban az esetben nem javasolják az oltást, ha 3-6 hónapon belül volt igazoltan koronavírusos.

Orbán Viktor pénteken a szokásos Kossuth rádiós beszélgetésén jelentette be, hogy decembert 15-én megkezdik az 5-11 évesek oltását. Ebben a cikkben röviden összeszedtük, mit érdemes tudni a vakcináról, a gyerekek oltásáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!