Pontosították a szabályokat: ahol kérik a védettségit, ott nem kell a maszk

2021. november 19. – 20:34

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön megjelentek a korábban bejelentett járványügyi intézkedések részletei a Magyar Közlönyben, amiből az is kiderült, hol kell majd szombattól maszkot viselni. Többek között üzletekben, bevásárlóközpontokban, postákon, ügyfélszolgálatokon, színházakban, mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken lesz kötelező a maszk, és olyan helyek is lesznek, ahol a dolgozóknak kell maszkot viselniük.

Ugyanakkor a rendezvényszervezők szerint nem egyértelmű a szabályozás, a Papp László Sportarénában például úgy készültek, hogy a vendégeknek is kötelező lesz a maszk, míg az Akvárium Klubban csak védettségi igazolványt kértek volna, ezért az RTL Híradó kérdésére a kormány pontosította, hol kell mindenkinek maszkot viselnie, és hol kell csak a dolgozóknak. A kormány válaszában azt írta:

ha egy rendezvényre eddig is kellett védettségi igazolvány, akkor ott a vendégeknek továbbra sem kell maszkot viselniük, csak a dolgozóknak.

Ide tartoznak az alábbiak:

  • konferenciák
  • zenés-táncos rendezvények
  • koncertek

És az éttermekben, uszodákban, szállodákban, edzőtermekben is csak a dolgozóknak kell maszkban lenniük.

Ahol eddig nem volt szükség védettségi igazolványra, ott viszont mindenkinek kötelező a maszkviselés, tehát az üzletekben, mozikban, színházakban, múzeumokban. A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi, amiben a honvédség is közreműködhet. Szabálytalanság esetén az üzemeltetőt és azt is megbüntethetik, aki nem visel maszkot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!