Karácsonyék kötelezővé teszik a maszkviselést Budapesten a zárt terekben

2021. november 18. – 13:59

Másolás

Vágólapra másolva

„A Főváros vezetése nem fog a kormányra várni, a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén dönteni fognak arról, hogy elrendeljék Budapest területén zárt terekben a maszkviselést”

– írja közleményében a fővárosi önkormányzat.

Addig is, szombattól már a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. intézményei, fürdői csak védettségi igazolvánnyal vagy az oltást igazoló dokumentummal látogathatók.

Közleményük szerint mivel az esetszámok egyre jobban emelkednek, napok óta száz felett a halálos áldozatok száma, „így a közös együttélés szabályai miatt kell cselekedni, hiszen az emberéleteknél semmi sem fontosabb”. Hozzáteszik: „hazánkban több mint 30 ezer áldozatot követelt eddig a járvány, így a kormány tétlensége több mint felelőtlenség. Semmilyen politikai haszon nem származhat emberéletek veszélyeztetéséből”.

„Budapest vezetése ezúton is köszöni a budapestiek együttműködését, hiszen

amióta kötelező a maszk használata a közösségi közlekedés járatain, még nem kellett komoly büntetéseket kiosztani, a legtöbben fegyelmezetten viselik a maszkot”

– írják.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége közleményt adott ki szerdán, amiben azt írták, hogy tombol a járvány, és a lélegeztetőgépre szorulók magas száma azt jelenti, hogy legalább másfélszer, de inkább kétszer ennyi súlyos állapotú beteg van, aki már intenzív ellátásra szorulna. A kamara elsősorban sürgeti a kötelező beltéri maszkhasználatot, beszüntetnék a tömegrendezvényeket, „tartalommal megtöltött védettségi igazolványhoz” kötnék a szórakozóhelyek, éttermek, színházak, mozik látogatását, és kérik, hogy a munkáltatók támogassák a távmunkát, home office-t.

A maszkviselésről, a maszkok hatékonyságáról, ajánlásokról legutóbb ebben a cikkünkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!