Kilenc városban emelkedik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja az országban

2021. november 10. – 10:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább nőtt a koronavírus örökítőanyagának átlagkoncentrációja a szennyvízben, ez a tendencia várhatóan tovább folytatódik – közölte oldalán a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A vizsgált településeken emelkedő tendencia látható a Budapest környéki agglomeráció közös mintájában, valamint Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szolnokon, Tatabányán és Veszprémben is.

A vizsgált települések fele stagnál, csökkenő tendencia egyetlen városban sem tapasztalható. A 44. héten −a szennyvízben mért örökítőanyag koncentráció alapján − 16 minta emelkedett, 6 település pedig mérsékelt minősítést kapott.

A mérés a 44., vagyis az előző hétre vonatkozik, a korábbi tájékoztatások szerint a mérések kb. 8-10 nappal jelzik előre a fertőzés alakulását, a vírus terjedésének ütemét. Egy héttel ezelőtt a 43. heti adatok még lassuló, de továbbra is egyértelmű növekedést mutattak.

Az elmúlt 24 órában 8434 új fertőzöttet találtak és 98-an haltak meg, lélegeztetőgépre 463-an szorulnak. Legutóbb április 2-án regisztráltak ennél több új fertőzöttet, május 3-án voltak ennél többen kórházban, és lélegeztetőgépre is május 3-án szorultak a mostaninál többen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!