110 új fertőzöttet találtak hétfőn, 21-en kerültek kórházba

2021. augusztus 31. – 09:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Napi új fertőzöttek száma: 110 (a hétvégi adatokhoz képest -411)
  • Napi új halálos áldozatok száma: 1 (a hétvégi adatokhoz képest +1)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 119 (a hétvégi adatokhoz képest: +21)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 13 (a hétvégi adatokhoz képest: +8)
  • Napi mintavételek száma: 5418 (a hétvégi adatokhoz képest: -21 444)
  • Az első dózissal oltottak száma: 5 754 566 (a hétvégi adatokhoz képest: +14 430)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 507 371 (a hétvégi adatokhoz képest: +583)

Noha jelentősen emelkedik továbbra is a fertőzöttek száma, és a hétvégi napi átlag már bőven 100 fölött volt, az aktív fertőzöttek száma egyelőre még csökken. A kórházban ápolt betegek száma a hétvégén 16-tal nőtt, ami nagyobb emelkedés, ugyanakkor nem halt meg senki sem koronavírus-fertőzöttként, vagyis nagyon hasonlóan alakulnak az adatok ahhoz, ahogy eddig azt külföldön látni lehetett a delta hullámának kezdetén. A hivatalos adatok szerint a harmadik oltást 304 ezren kapták meg mostanra.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfőn közzétette a legfrissebb szennyvízadatokat, amiből az látszik, hogy a járvány terjed, a 34. héten ugyanis több vizsgált nagyvárosban határozott növekedésnek indult a SARS-CoV-2 koronavírus koncentrációja. Növekedést figyeltek meg a budapesti agglomerációban, Tökölön, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson, Budakeszin, Százhalombattán, illetve Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban és Szombathelyen is.

Több nagyvárosban, például Szegeden, Miskolcon vagy Kecskeméten, illetve a budapesti mintákban mérsékelt a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja, míg 12 városban alacsony koncentrációt mértek. A szennyvíz-eredmények azt mutatják, hogy a fertőzöttek száma a továbbra is emelkedni fog, ezért az NNK is azt kéri, hogy aki még nem tette, az éljen az ingyenes védőoltás lehetőségével.

Ezen a héten oltják be azt a 48 ezer 12 év feletti diákot, akiknek szülei kérték, hogy az intézményi kampány keretein belül kapják meg a vakcinát a saját iskolájukban vagy egy ahhoz közeli másik intézményben. Az érintett gyerekeket augusztus 30–31-én és szeptember 2–3-án oltják be az intézményekben Pfizer-vakcinával az iskolaorvosok és a háziorvosok. Emellett az EESZT oltási felületén 205 ezer 12 év felettit regisztráltak eddig oltásra, közülük 171 ezren meg is kapták már a vakcinájukat.

Magyarországon körülbelül hatszázezer 12–17 év közötti él, ami azt jelenti, hogy ha az eddigi regisztráltak mindegyike megkapja az oltását, akkor a korcsoport kb. 40 százaléka lesz beoltva.

A tanév idén is szeptember elsején kezdődik, az Emmi szerint biztonságosabban, mint korábban. Az évkezdésre nem írtak elő sem kötelező testhőmérséklet-mérést, sem maszkviselést, sem fertőtlenítést, de azt kérik a szülőktől, hogy a beteg gyerekeket ne vigyék mindaddig, amíg fertőzhetnek.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!