Hétvégi járványadatok: 521 új fertőzöttet találtak, 98-an vannak kórházban

2021. augusztus 30. – 09:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek száma: 521 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +332)
  • Új halálos áldozatok száma: 0 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: -1)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 98 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +16)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 7 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: -1)
  • Új mintavételek száma: 26 862 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest +16 743)
  • Az első dózissal oltottak száma: 5 740 136 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +14 800)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 506 788 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +1447)

A hétvégi összesítő adatok a péntek, szombat, vasárnapi számokat mutatják, figyelemreméltó, hogy míg az előző hétvége összesített adatai még bőven 400 alatt maradtak, addig most már az ötszázat is meghaladták, márpedig a napi száz fölötti esetszám egyértelmű emelkedést jelent. A koronavírusról tájékoztató oldal szerint 777 234-en gyógyultak meg mostanra a fertőzésből, az aktív fertőzöttek száma a növekvő fertőzésszám ellenére még mindig csökkenő tendenciát mutat. A harmadik oltást 290 ezren kapták meg idáig.

Ezen a héten oltják be azt a 48 ezer 12 év feletti diákot, akiknek szülei kérték, hogy az intézményi kampány keretein belül kapják meg a vakcinát a saját iskolájukban vagy egy ahhoz közeli másik intézményben. Az érintett gyerekeket augusztus 30–31-én és szeptember 2–3-án oltják be az intézményekben Pfizer-vakcinával az iskolaorvosok és a háziorvosok. Emellett az EESZT oltási felületén 205 ezer 12 év felettit regisztráltak eddig oltásra, közülük 171 ezren meg is kapták már a vakcinájukat.

Magyarországon körülbelül hatszázezer 12–17 év közötti él, ami azt jelenti, hogy ha az eddigi regisztráltak mindegyike megkapja az oltását, akkor a korcsoport kb. 40 százaléka lesz beoltva.

A tanév idén is szeptember elsején kezdődik, az Emmi szerint biztonságosabban, mint korábban. Az évkezdésre nem írtak elő sem kötelező testhőmérséklet-mérést, sem maszkviselést, sem fertőtlenítést, de azt kérik a szülőktől, hogy a beteg gyerekeket ne vigyék mindaddig, amíg fertőzhetnek.

A koronavírus legújabb, negyedik hulláma Magyarországot is érinti, a jelek és a szennyvízadatok alapján a fertőzés terjedőben van, és leginkább az oltatlanokat veszélyezteti, a vakcinák a felmérések szerint ugyanis jó hatékonysággal védenek a súlyos szövődményekkel szemben.

A legutóbbi Telexikonban a mutációkkal foglalkoztunk részletesen, kitértünk a delta variánsra is.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!