48 ezer 12 év feletti gyereket regisztráltak az iskolai oltásra

2021. augusztus 27. – 15:12

Másolás

Vágólapra másolva

Eddig 48 ezer 12 év feletti gyereket regisztráltak az iskolai oltási kampányokra, írja a koronavírusról tájékoztató honlap. Az érintett gyerekeket augusztus 30-31-én és szeptember 2-3-án oltják be az intézményekben Pfizer-vakcinával az iskolaorvosok és a háziorvosok. Emellett az EESZT oltási felületén 205 ezer 12 év felettit regisztráltak eddig oltásra, közülük 171 ezren meg is kapták már a vakcinájukat.

Magyarországon körülbelül hatszázezer 12-17 év közötti él, ami azt jelenti, hogyha az eddigi regisztráltak mindegyike megkapja az oltását, akkor a korcsoport kb. 40 százaléka lesz beoltva. A koronavirus.gov.hu azt írja, hogy a szülők visszajelzései alapján az iskolák összesítették az oltási igényeket, és a jelentkezők számától függően vagy a tanuló saját iskolájában vagy egy közeli iskolában jelölik ki az oltás helyszínét. A szülők az oltás pontos időpontjáról és helyszínéről külön értesítést fognak kapni.

Figyelem, az oltásra a 18 év alatti diákoknak magukkal kell vinniük a kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozatot, a 18 évet betöltötteknek pedig a jelentkezési lapot.

A második oltásokra az első után három héttel kapnak időpontot a gyerekek ugyanabban az iskolában, ahol az első oltás is történt.

Az Emmi az évkezdésre nem írt elő sem kötelező testhőmérséklet-mérést, sem maszkviselést, sem fertőtlenítést, de azt kérik a szülőktől, hogy a beteg gyerekeket ne vigyék mindaddig, amíg fertőzhetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!