26 új beteget találtak, 2 fertőzött halt meg hétfőn

2021. augusztus 03. – 09:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Napi új fertőzöttek száma: 26 (az előző napi adatokhoz képest -129)
  • Napi elhunytak száma: 2 (az előző napi adatokhoz képest +1)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 77 (az előző napi adatokhoz képest +1)
  • Közülük lélegeztetőgépre szorulók száma: 10 (az előző napi adatokhoz képest -1)
  • Új mintavételek száma: 4067 (az előző napi adatokhoz képest -15 708)
  • Az első dózissal oltottak száma: 5 628 383 (az előző napi adatokhoz képest +3932)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 453 177 (az előző napi adathoz képest +9428)

A koronavírusról tájékoztató oldal szerint a gyógyultak száma jelenleg 749 461 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 30 182 főre csökkent. A kormány döntése alapján Magyarországon augusztus elsejétől felveheti a harmadik oltást mindenki, aki már legalább négy hónapja kapta a második vakcináját. Eddig 20 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra, és közel 4 ezren már fel is vették azt. Az idősotthonokban is már zajlik a harmadik oltások beadása – írja a koronavirus.gov.hu.

Közzétette a heti szennyvízmérései eredményét a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). Eszerint a 30. héten Kaposváron és Tatabányán emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben, míg a legtöbb vizsgált településen a kimutatható mennyiség még az alacsony kategóriába esik.

A múlt héten még hét helyen mértek emelkedést. „Országos átlagban a koncentráció a múlt heti emelkedést követően megállt, ennek ellenére fokozottan ügyeljünk a biztonságra, kerüljük a zsúfolt helyeket!” – írta közleményében az NNK.

A harmadik oltás lehetőségét Németországban is felajánlják szeptembertől, illetve beindítják a 12 év felettiek oltási programját is. Magyarországon is oltják a 12 év felettieket, a kormány az iskola első napja előtti két napban szeretne lehetőséget biztosítani számukra arra, hogy az intézményben is beoltathassák magukat.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.