Izraelben elkezdik beoltani a 5 és 11 év közötti gyerekeket is

2021. július 28. – 05:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Különleges esetekben Izraelben már az 5 és 11 év közötti gyerekek is megkaphatják a koronavírus elleni védőoltást – jelentette be az izraeli egészségügyi minisztérium.

Azok az 5 évnél idősebb gyerekek kaphatják meg a vakcinát, akiknél fennáll a veszélye annak, hogy súlyosan megbetegszenek vagy meghalnak, ha elkapják a vírust.

Ilyen kockázati tényező a túlsúly, a tüdő- vagy szívproblémák. Az egészségbiztosítóknak megküldött lecélben a tárca azt írta, hogy nincs szó arról, hogy az ötévesnél idősebbek oltására átfogó kampány indulna, és a tervek szerint alacsonyan tartják a beoltható gyerekek számát ebben a korosztályban. Jelenleg azonban a 9 évesnél fiatalabbak körében terjed leginkább a koronavírus, az összes érintett egytizede ebben a korosztályban van – írja az MTI.

Kedden 2112 új esetet regisztráltak Izraelben, március óta nem volt ennyi új fertőzött egy nap alatt. Az esetek többségében az új fertőzöttek a delta variánst kapták el, arról mi is írtunk korábban, hogy miként kapta el az oltásban elől járó országot az új variáns. A 9,3 millió izraeli mintegy 57 százaléka már a vakcina mindkét adagját megkapta. Ez az arány a 10-19 évesek körében viszont csak 32 százalékon ál. A 12-15 éves korosztályban már korábban elkezdték az oltási kampányt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!