Egy oaklandi állatkertben a tigrisek és a medvék is megkapták a koronavírus elleni védőoltást

2021. július 3. – 07:37

Másolás

Vágólapra másolva

A kaliforniai Oakland állatkertjében pénteken megkezdték a tigrisek, medvék, pumák és görények beoltását a Zoetis amerikai gyógyszergyártócég állatok számára kifejlesztett, koronavírus elleni kísérleti vakcinájával. Második körben a majmok, denevérek és sertések kerülnek sorra, írja az MTI.

Alex Herman állatorvos bízik abban, hogy a védőoltásnak köszönhetően jobb védelmet tudnak majd nyújtani az állatoknak.

Az állategészségügyi termékeket gyártó Zoetis közleményben azt írta, hogy több mint 11 ezer dózis védőoltást ajándékoz mintegy 70 amerikai állatkertnek.

Első alkalommal a San Diego-i állatkertben oltottak be emberszabású majmokat márciusban a Zoetis készítményével, a szer második dózisát három héttel később kapták meg. Januárban ugyanis nyolc gorilla fertőződött meg koronavírussal, bár tüneteik enyhék voltak és időközben már meggyógyultak. Feltételezések szerint az emberszabású majmok egy tünetmentes gondozótól kaphatták el a fertőzést.

Januárban két különböző amerikai cég mellett orosz kutatók is dolgoztak azon, hogy koronavírus elleni oltást fejlesszenek kifejezetten a nyércek számára. Kiderült ugyanis, hogy ezek az állatok egyrészt képesek elkapni a fertőzést, másrészt annak mutálódott változatával is képesek visszafertőzni az embereket. Emiatt Dániában nagyjából 17 millió nyérc elpusztításáról döntöttek korábban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!