Újra megdőlt a halálozási rekord Oroszországban, több országban is gyorsan terjed a delta variáns

2021. július 2. – 15:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Negyedik napja dönt rekordot a koronavírusból eredő halálozások száma Oroszországban – írja az MTI. Az orosz operatív törzs kedden 652, szerdán 669, csütörtökön pedig 672 halottról számolt be, ami szintén abszolút rekord volt. Pénteken 679 halottat jelentettek.

Csehországban a delta variáns miatt újra emelkedni kezdett az új fertőzöttek száma, de a kórházban ápoltaké és a szövődményekben elhalálozóké csökken. Dél-Koreában már a óvintézkedések enyhítésén gondolkodtak, de most újra emelkedni kezdett a fertőzöttek száma.

Sok országban döntenek most az enyhítések késleltetése mellett, mert a korábbi változatoknál jelentősen fertőzőbb delta variáns miatt romlani kezdett a helyzet. Izraelben például tíz napig tartott a lazítás, a delta miatt újra szigorítani kényszerültek. A bezzegország helyzetét ebben a cikkünkben elemeztük részletesen.

Ahogy írtuk, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) attól tart, hogy a foci-Eb-vel járó utazgatások a járvány újabb hullámát indíthatják el. Tíz hét csökkenés után most újra emelkedni kezdett az Európában regisztrált fertőzöttek száma, ami szintén egy új hullám előjele lehet. Sajtótájékoztatóján Hans Kluge, a WHO európai igazgatója azt mondta, hogy a múlt héten 10 százalékkal nőtt az újonnan regisztrált fertőződések aránya, a növekedést pedig az utazásokkal, összejövetelekkel és a társadalmi távolságtartásra vonatkozó korlátozások enyhítésével magyarázta.

Figyelmeztetett, hogy miközben Európában megjelent a járvány delta variánsa, a kontinensen még mindig milliók nincsenek beoltva, ezért elkerülhetetlennek tartja a járvány újabb hullámát, ha csökken az emberek fegyelmezettsége.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!