Tíz hónapja most először nem halt meg senki koronavírus-fertőzöttként Magyarországon

2021. július 01. – 08:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új napi fertőzöttek száma: 32 (az előző napihoz képest -20)
  • Előző napon elhunytak száma: 0 (az előző napihoz képest -1)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 116 (az előző napihoz képest -10)
  • Közülük lélegeztetőgépre szorulók száma: 20 (az előző napihoz képest -3)
  • Napi mintavételek száma: 8234 (az előző napihoz képest -1223)
  • Az első dózissal oltottak száma: 5 493 609 (az előző napihoz képest +7095)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 4 958 805 (az előző napihoz képest +41 878)

2020. szeptember 6-a volt az utolsó olyan nap, amikor nem halt meg senki koronavírus-fertőzöttként, így július elsejéig néhány nap híján tíz hónap telt el úgy, hogy mindennap volt halálos áldozat.

A koronavírusról tájékoztató oldal friss információi szerint eddig 5 millió 452 ezren regisztráltak oltásra, és 93% már fel is vette azt. Az újraindítás következő fokozata 5,5 millió beoltottnál lép életbe, az erről szóló rendeletet a kormány már kihirdette, részletesen ebben a cikkünkben foglalkoztunk vele.

Gulyás Gergely a múlt csütörtöki kormányinfón elmondta, hogy a kormány úgy döntött: 5,5 millió beoltott után megszűnik a kötelező maszkhasználat, és nem kell védettségi igazolvány a szállodákban, az éttermekben, a strandokon és a fürdőkben. A védettségi igazolvány használata tömegrendezvényeknél megmarad.

Július elsejétől minden EU-tagállamban, így Magyarországon is elérhető az unión belüli utazásokat könnyítő EU Covid-igazolás. A rendelet szerdán este jelent meg róla, a legfontosabb tudnivalókat ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.