Háromszáz alatt a kórházban ápolt fertőzöttek száma, ketten haltak meg csütörtökön

2021. június 18. – 08:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Napi új fertőzöttek száma: 106 (az előző naphoz képest -7)
  • Napi új halálos áldozatok száma: 2 (az előző naphoz képest -2)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 289 (az előző naphoz képest -31)
  • Közülük lélegeztetőgépre szorulók száma: 43 (az előző naphoz képest -2)
  • Napi mintavételek száma: 13 492 (az előző naphoz képest +2589)
  • Az első dózissal oltottak száma: 5 389 058 (az előző naphoz képest +13 135)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 4 360 313 (az előző naphoz képest +61 240)

A hivatalos tájékoztatás szerint a gyógyultak száma jelenleg 734 627 fő, az aktív fertőzötteké pedig 42 851 főre csökkent. A járványügyi adatok nagyon kedvezően alakulnak, ha a mérséklődés így marad, elérkezhet lassan az első olyan nap is, amikor nem regisztrálnak koronavírus-fertőzött halálos áldozatot.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken reggel megtartotta szokásos beszélgetését a Kossuth rádióban, ahol először az oltásokra tért ki. Azt mondta: Magyarországnak másfél hónapos előnye van az oltási programban a többi országhoz képest. Ugyanakkor aggasztja, hogy hárommillió ember továbbra sincs beoltva Magyarországon a felnőtt lakosság körében.

„Mi, magyarok úgy nézünk ki, ahogy. Ha a közvetlen veszély enyhül, akkor a magyar azt gondolja, hogy túl vagyunk rajta” – mondta Orbán, figyelmeztetve, hogy nem lehet hátradőlni. Az oltatlan hárommillió potenciálisan fertőzésre vár – fogalmazott. A miniszterelnök szerint fantasztikus eredményt nyújtott az ország, amely legyőzte a harmadik hullámot, és csökkentette a negyedik hullám esélyét. De a járvány utáni élet nem lesz olyan, mint előtte.

Közben Szlovákiában attól tartanak, hogy a keddi magyar–portugál Eb-meccs bedurranthatja a koronavírus indiai (hivatalos nevén delta) variánsának elterjedését a régióban, többek között Szlovákiában is. A szlovák minisztérium arra figyelmeztet, hogy ugyan Magyarországon most jó a helyzet járványszempontból, de Portugáliában emelkedik a fertőzésszám. A portugáloknál ráadásul egyre több az új megbetegedések között a fertőzőképesebb indiai variáns, ami miatt egyre több ország beszél arról, hogy közeleg a negyedik hullám.

Ezért a szlovák egészségügyi minisztérium azt kéri, hogy akik Budapesten jártak az Eb miatt, jelentkezzenek, hogy nyilvántartásba vegyék őket.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!