Már harmadik napja tíz alatt van a napi koronavírusos áldozatok száma

2021. június 11. – 09:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Napi új fertőzöttek száma: 199 (az előző naphoz képest -7)
  • Napi új halálos áldozatok száma: 8 (az előző naphoz képest +1)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 442 (az előző naphoz képest -39)
  • Közülük lélegeztetőgépre szorulók száma: 51 (az előző naphoz képest -6)
  • Napi mintavételek száma: 14 013 (az előző naphoz képest +1443)
  • Az első dózissal oltottak száma: 5 324 996 (az előző naphoz képest +13 521)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 4 157 681 (az előző naphoz képest +44 805)

A járványügyi adatok továbbra is kedvezően alakulnak, a gyógyultak száma mostanra 724 614-re emelkedett, az aktív fertőzötteké 52 272-re csökkent – derült ki a hivatalos tájékoztató oldal közléséből. Előző napra már a tavaly szeptemberi szintre mérséklődött a kórházban ápoltak száma.

Rendhagyó módon Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő helyett csütörtökön Orbán Viktor jelent meg Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter helyett a kormányinfón, és a kérdésekre is ő válaszolt. Bejelentette, hogy engedélyezték a 12–15 évesek számára az oltást, így számos környező országhoz (pl. Románia, Szlovákia) hasonlóan már Magyarországon is beoltható ez a korosztály. A Kormányzati Tájékoztatási Központ csütörtökön közölte: már lehet is regisztrálni azokat a gyerekeket, akiket szüleik szeretnének beoltatni.

Az online regisztráció során meg kell adni a gyermek nevét, életkorát, tajszámát, lakcímét és a szülő elérhetőségeit. Pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik, és mint minden más érvényesen regisztráló, a gyermeküket beoltatni kívánó szülők is automatikusan tudnak online is időpontot foglalni az oltásra az eeszt.gov.hu honlapon. A 12–15 év közöttiek oltása csak Pfizer-vakcinával lehetséges, ezeket folyamatosan lehet foglalni a kórházi oltópontokra. Az oltás időpontjára a szülőknek magukkal kell vinniük a szülői hozzájáruló nyilatkozatot.

Péntektől újabb országgal él a kétoldalú megállapodás a védettségi igazolványról, így a beoltott ukrán és magyar állampolgárok teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak a két ország között, függetlenül attól, hogy milyen oltást kaptak. Ukrajnával együtt már 16 országgal van ilyen egyezség.

Szerdán előbb Marokkóval, majd Albániával is megállapodást kötött Magyarország a magyar védettségi igazolvány elfogadásáról. Korábbi megállapodások alapján még Bahrein, Ciprus, Csehország, Észak-Macedónia, Grúzia, Horvátország, Moldova, Mongólia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia, Szlovákia és Törökország fogadja el a magyar védettségi igazolványt.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!