Már lehet regisztrálni a 12–15 éveseket is az oltásra

2021. június 10. – 19:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Már csütörtöktől lehet regisztrálni a 12–15 éves korosztályt az oltásra a vakcinainfo.gov.hu honlapon, jelent meg a Kormányzati Tájékoztatási Központ OS-nek küldött közleményében.

Orbán Viktor miniszterelnök a kormányinfón jelentette be, hogy engedélyezik a 12–15 év közöttiek oltását, erről a szülők dönthetnek, kampányt erre nem rendeznek.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ azt írja, a regisztrációt a szülőnek van joga elvégezni. Az online regisztráció során meg kell adni a gyermek nevét, életkorát, tajszámát, lakcímét és a szülő elérhetőségeit.

Pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik, és mint minden más érvényesen regisztráló, a gyermeküket beoltatni kívánó szülők is automatikusan tudnak online is időpontot foglalni az oltásra az eeszt.gov.hu honlapon, írják.

Azt is hozzátették, hogy a 12–15 év közöttiek oltása csak Pfizer-vakcinával lehetséges, ezeket folyamatosan lehet foglalni a kórházi oltópontokra. Az oltás időpontjára a szülőknek magukkal kell vinniük a szülői hozzájáruló nyilatkozatot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!