Idén sem lesz Fezen fesztivál

2021. május 4. – 16:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Idén is elmarad a székesfehérvári fesztivál, a Fezen, írják közleményükben a fesztivál szervezői.

A fesztivál a nemzetközi fellépők hiányával és a közönség védettségi igazolványhoz kötődő megosztottságával indokolta a döntést. A koronavírus miatt a Fezennek tavaly is le kellett mondania fesztiválját, ekkor a nyári fesztivál helyett egy szeptemberi meglepetés programsorozatot raktak össze, 2021-re pedig leszervezték a tavalyi fellépők egy részét.

Tavaly lehetőség volt a 2020-as fesztiváljegyet félrerakni az ideire, azonban most azt írta a fesztivál,

„a nemzetközi előadóink nagy része már átkötötte 2022-re a FEZEN-es fellépését, és akikkel pótolni szerettük volna őket sem bíznak abban, hogy idén tudnak biztonságosan utazni.”

A fesztiválra jegyet váltóknak idén egyrészről lehetőségük van visszaváltani a jegyük árát, másrészről pedig beválthatják jegyüket a Liget programjaira.

Míg tavaly szinte kivétel nélkül elmaradt az összes fesztivál, addig idén eltérő reakciókat adnak a tömegrendezvények a járványhelyzetre és az oltásokkal jött enyhítésekre. A Művészetek Völgye a héten jelentette be, hogy július 23. és augusztus 1. között megtartják fesztiváljukat, ha a járványhelyzet engedi, a július 8. és 10. közötti Bánkitó Fesztivált pedig már biztosra vehetik a fesztiválozók.

A Sound és a Volt fesztivál tavalyhoz hasonlóan idén is elmarad. A Fishing On Orfű egy júniusi és egy augusztusi időpontra is lefoglalta fellépőit, a két időpontról a fesztivál látogatóit is megszavaztatta (az emotikonok alapján itt az augusztusi dátum vezet).

Kádár Tamás, a Sziget főszervezője nemrég azt mondta, még mindig nem tudni, hogy lesz-e Sziget Fesztivál az idén, bár valószínűbbnek tartja, hogy nem. Szerinte a kisebb, főként a hazai közönségnek szóló fesztiválokat a nyár végén és ősszel Budapesten és az ország más városaiban megtartják majd. A tervek szerint a szintén a Sziget Programiroda által szervezett Gyereksziget és Gourmet-fesztivál is lesz szeptemberben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!