Budapesti óvónő volt a 34 éves kismama, aki meghalt koronavírusban, csecsemője túlélte

2021. április 21. – 12:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bár az RTL Klub már több, koronavírusban elhunyt kismamáról is beszámolt az elmúlt hónapokban, a hivatalos tájékoztató oldalon korábban egyetlen esetben sem említették az alapbetegségek között a „terhes”, „várandós”, „állapotos” kifejezéseket. Most azonban feltüntették az elmúlt 24 órában regisztráltak egyikénél a várandósságot – figyelt fel rá a 24.hu. Innen tudni, hogy egy 34 éves kismama is meghalt koronavírusban.

Frissítés: A Telex információja szerint egy budapesti óvónőről van szó, aki a második gyermekét várta, amikor négy hete megfertőződött. A kismamákat egyébként egy héttel azután kezdték oltani, hogy a 34 éves nő tesztje pozitív lett. Úgy tudjuk, a kismama 30 hetes terhes volt, amikor az orvosok császármetszést végeztek rajta, majd lélegeztetőgépre tették. Korábban a TündérPakk Közhasznú Alapítványnak az óvónő barátnője írt levelet, amiben arról számolt be, hogy

„a pici baba egészséges és elérte a 2kg-ot, nemsokára haza is engedik. Apukája most kezdhet hozzá bejárni a kórházba, hogy megtanulja a pici körüli tennivalókat, a korababák gondozásának fortélyait”.

Az édesanya állapota viszont továbbra is válságos volt. Barátnője arról is írt, hogy „a 34 éves, életerős, életvidám, mindenkinek segítő nő, aki soha senkinek nem ártott, senkit nem bántott. Az élete most jutott el oda amire mindig is vágyott… Most értek el oda, amiről mindig is álmodtak... Ez az álom kezd most darabokra hullani...”

Az álom kedden végül darabokra hullott, a nő tegnap ugyanis meghalt, így férje egyedül maradt két kicsi gyerekkel. Az alapítvány ezért gyűjtést szervezett a családnak.

A kismamákat március végétől soron kívül kezdték oltani Pfizer-, illetve Moderna-oltóanyagokkal. Az első dózist a második vagy a harmadik trimeszterben kaphatják meg, az ismétlő oltást pedig a szülés után.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!