Osztrák orvosi kamara: Zárjuk le egész Ausztriát, vegyünk oltóanyagot, és oltsunk, oltsunk, oltsunk

2021. április 7. – 20:19

Másolás

Vágólapra másolva

Bár szerdán jelentették be az osztrák hatóságok, hogy az ország keleti felén, így Bécsben, Alsó-Ausztriában és Burgenlandban meghosszabbítják egy héttel, azaz április 18-ig az április elsejével bevezetett járványügyi korlátozásokat, az osztrák orvosi kamara szerint ez nem elég, írja az ORF.

„Drámai helyzet alakult ki a kórházakban és az intenzív osztályokon. Nemcsak Bécsben és Ausztria keleti felén, de más tartományokban is ez lesz hamarosan” – idézi Thomas Szekerest, az osztrák orvosi kamara elnökét az MTI – „Az egyetlen megoldás, ha egész Ausztriát két-három hétre karantén alá helyezik.”

Bár Szekeres reméli, hogy az Ausztria keleti részén bevezetett karanténintézkedések sikeresek lesznek, szerinte az emberek, különösen a közvetlen környezetükben nem tartják magukat eléggé az intézkedésekhez. Az orvosi kamara elnöke elismerte, hogy ez a hosszú karantén megterhelő és idővel kevésbé hatékony, de a mostani körülmények között nem lát más megoldást.

Szekeres emellett élesen bírálta azt, hogy nincs elég oltóanyag az országban, ezért szerinte „minél hamarabb minél több vakcinát kell beszerezni, ahonnan csak lehetséges”. Ausztriának „szükség esetén különutas megoldást kell választania, és megfeledkeznie az EU-val való egyébként is ingatag szolidaritásról”, mondta az orvosi kamara elnöke, a korábbinál fertőzőbb variánsok miatt pedig a kormánynak már most biztosítania kellene a mutációkhoz igazított vakcinákat őszre és télre:

„Zárjuk le egész Ausztriát, vegyünk oltóanyagot, és oltsunk, oltsunk, oltsunk.”

A harmadik hullám lezárásai előtt, még február közepén járt a Telex stábja Ausztriában – és már az akkori videóban is volt szakértő, aki az osztrák oltási programot elhibázottnak vélte. A videóban a kinti magyarok és a bécsi egészségügyisek is beszámoltak a járvány idején szerzett tapasztalataikról – a teljes riportot itt nézheti meg:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!