Orbán: A fertőzést a zárások és a korlátozások csak lassítani tudják, megállítani már nem

2021. március 31. – 19:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktorral készített interjút a köztévé, amit szerda este fél kilenctől adnak majd le, de egy rövid részlet már korábban felkerült a híradó.hu-ra.

Ebben a miniszterelnök arról beszél, hogy a zárások és a korlátozások leginkább lassítani tudják a fertőzést, ezért szerinte az oltás az egyetlen megoldás, ezzel lehet megölni a vírust. Egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy:

„Tömeges a fertőzés, és ezt már bizony a zárások és a korlátozások csak lassítani tudják, megállítani már nem. Tavasszal elég volt korlátozásokat bevezetni, és azzal meg lehetett állítani a fertőzést, de ez nem olyan vírus. Itt most csak lassítani tudunk, ha korlátozunk. Egyetlen orvosság van, egyetlen módon tudjuk megállítani, nem egyszerűen csak lassítani, hanem megállítani vagy megölni ezt a vírust, ez pedig az oltás, ezért most minden erőnket az oltásra kell összpontosítani”

Korábban Orbán elmondta, hogy ha megvan a 2,5 millió oltás, akkor indulhat el a nyitás, az előzetes alapján ez most is elhangzik, hozzátéve, hogy ha ez húsvét utánra teljesül, akkor lépcsőzetes nyitás várható.

Szerdán minden korábbinál több napi halálozást jelentettek be Magyarországon: összesen 302-en haltak meg, és kórházban is több mint 12 ezren vannak.

A teljes interjúban elhangzottakkal később jelentkezünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!