Kásler miniszteri nagyviziten tekinti meg a legleterheltebb covidos osztályokat

2021. március 30. – 18:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Személyesen keresi fel a frontvonalban helytálló kórházakat, jelentette be Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter.

„Azzal a céllal járom be az ellátórendszer leginkább érintett, legmegterheltebb egységeit, hogy közvetlen tapasztalatot szerezzek az egészségügyi védekezés legkritikusabb időszakában”

– közölte Kásler egy közösségi oldalán közzétett videóban.

Mint hozzátette, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben tett látogatása során kollégái számos felemelő gyógyulásról számoltak be és meggyőződött róla, hogy odaadásuk a jelenlegi járványhelyzetben is változatlan maradt.

A videó másik főszereplője egy koronavírus-fertőzésen átesett, de már gyógyulófélben levő fiatal, aki 102 lélegeztetőgépen töltött, küzdelmes napot tudhat maga mögött.

Káslert, mint mondta, megérintette ez a találkozás.

„Láttam egy ifjút életre kelni, régi kollégáimat fáradtan és elégedetten, és a jól felszerelt intenzív osztályt”

– mondta a videóban, a szemlátomást tényleg jól felszerelt, szellős, és sok hellyel rendelkező osztályon. Az intézetben egy szinte teljesen üres, patika tisztaságú oltópontra is ellátogatott a kamera kíséretében a miniszter.

Mint arról beszámoltunk, nem mindenhol ilyen jók az országban a kórházi körülmények. Legutóbb az ózdi kórház igazgatója festett drámai képet a helyi Covid-helyzetről az Ózdi Városi Televízió műsorában. De kórházi telítettségről beszélt Jávor László, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa, és Szombathelyen nemrég előfordult, hogy idősek tucatjai várakoztak egymás hegyén-hátán az oltópontoknál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!