Idősek tucatjai várakoztak egymás hegyén-hátán a szombathelyi oltópontoknál

2021. február 24. – 11:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A járványügyi ajánlások figyelmen kívül hagyásával, egymáshoz közel állva várakozott szerdán délelőtt többtucatnyi idős ember a szombathelyi oltópontoknál, a régi SZTK épületénél. Az Úgytudjuk.hu élő videóban jelentkezett be, amiben elhangzott: a ma délelőtti vakcináció során jelentős a fejetlenség a Vas megyei városban, többen már a kapott időponthoz képest másfél órát is vártak addigra, hogy sorra kerüljenek.

A várakozóknak egy idő után felolvasták a neveket és időpontokat a kijelölt oltópontok számával együtt, majd egy idő után ezeket a falra is kiragasztották. A riporter szerint a kifüggesztett papíron telefonszámok is láthatóak. Hasonló tapasztalatokról már több helyszínről is beszámoltak, a 444.hu tegnap a Honvédkórházról írta meg, hogy olvasójuk szerint óriási tumultus volt.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass