Ezt a szoptatási igazolást kell magával vinnie annak, aki oltást szeretne kapni

2021. március 29. – 23:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Kórházi Főigazgatóság honlapjára került fel az a hivatalos dokumentum, amelyet a védőnőknek kell letölteniük, és amit aztán a szoptató nőknek az oltópontokon kell bemutatni. Ezen kívül egy egy évnél nem régebbi zárójelentéssel is rendelkezniük kell, amely a jelenlegi szoptatás tényéről, a védőnő által kiállított igazolással együtt érvényes. A várandósoknak pedig olyan beutalóval kell az oltópontokra menniük, amelyet a háziorvosuk állított ki, olvasható az okfo.gov.hu-n.

Szombaton írtunk arról, hogy a kismamák gyakorlatilag megrohamozták a Semmelweis Egyetem oltópontjait, ahol semmilyen hivatalos dokumentumot nem kellett bemutatniuk, így olyan nőket is beoltottak, akik sehogy nem igazolták kismamaságukat.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter vasárnap a Facebookon arra kérte a várandósokat, hogy regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, majd vegyék fel a kapcsolatot a háziorvossal vagy a nőgyógyásszal, aki megszervezi az oltásukat a kórházi oltóponton.

A Semmelweis Egyetem honlapján olvasható hivatalos eljárásrend szerint „a Semmelweis Egyetem oltópontjain az egyetem gondozásában lévő kismamák, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendje alapján a háziorvosok által beutaltak kaphatják meg a vakcinát”.

Novák tájékoztatása szerint azonban minden megyében és a fővárosban is lesz kijelölt kórházi oltópont, ahol a regisztrációt követően a várandós előzetesen maga is kérhet majd időpontot az oltásra.

Ezek listáját és elérhetőségét a hét közepén teszik közzé a koronavirus.gov.hu honlapon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!