Elindult az oltási regisztrációt lekérdező központi oldal

2021. március 25. – 15:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Müller Cecília ígéretéhez híven március 25-én, csütörtök délután elindult az az online felület, ahol bárki lekérdezheti, sikeres volt-e a koronavírus elleni védőoltásra való regisztrációja. Az oldal viszont – a borítékolhatóan nagy érdeklődés miatt – az indulás utáni percekben szinte azonnal össze is omlott, cikkünk publikálásának időpontjában is akadozik a szolgáltatás.

Frissítés 21:30-kor: még az indulás után több órával is akadozik a lekérdezés.

A rendszer egyébként két adat alapján dolgozik, a tajszámot és a születési dátumot kell megadni.

  • Siker esetén elárulja, hogy „IGEN. Az Ön vakcinaigény iránti regisztrációja érvényes és az szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartásában. Ez azt jelenti, hogy nyilván tartjuk Önt, mint oltandó személyt.”
  • Amennyiben nem volt sikeres a regisztráció, a „NEM. Az Ön vakcinaigény iránti regisztrációja még nem érkezett meg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz. Ennek oka lehet hibásan vagy hiányosan elküldött regisztráció is, amely nem tette lehetővé az azonosítást. Ez esetben sem késett le a regisztrációról, azt meg lehet ismételni a pontos adatok megadásával” felirat jelenik meg.

Utóbbi két okból lehet – vagy nagyon friss a regisztráció a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon, az adatok felvitele ugyanis pár napba telik, vagy valami hiba lépett fel. Ha valaki több hete regisztrált, de még mindig azt mutatja a lekérdezéskor, hogy nem szerepel az adatbázisban, akkor az adatvedelem@neak.gov.hu-ra kell emailt küldeni, és pontosítani kell az adatokat.

Ez utóbbi nem tűnik példa nélkülinek, egy olvasónk jelezte, hogy ugyan már december 18-án megköszönték a regisztrációját, és azóta is rendszeresen kapta a tájékoztató leveleket, a rendszerben egyelőre nem szerepel. Később egy másik olvasónk arról írt, az első lekérdezésekor még IGEN választ kapott, de amikor másodjára leellenőrizte, már azt jelezte a rendszer, hogy nincs regisztrálva, miközben a leveleket ő is folyamatosan kapja a regisztrációja óta. Sőt, olyan olvasó is írt nekünk, akivel pontosan az ellenkezője történt, előbb nemet, aztán igent dobott neki a rendszer.

A lekérdezést a https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/index.jsp címen lehet megtenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!