10 625 új fertőzöttet regisztráltak, meghalt 194 beteg

2021. március 21. – 08:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Napi új fertőzöttek száma: 10 625 (az előző napihoz képest -507)
  • Napi új halálos áldozatok száma: 194 (az előző napihoz képest -33)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 10 652 (az előző napihoz képest +69)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 1273 (az előző napihoz képest +36)
  • Első dózissal oltottak száma: 1 563 242 (az előző napihoz képest +42892)
  • Ebből második dózissal is beoltottak száma: 474 891 (az előző napihoz képest +9248)

Grafikonon ábrázolva így néz ki a járvány alakulása jelenleg Magyarországon:

Szombatra 11 132 új esettel rekordot döntött a regisztrált új fertőzöttek száma, 227 halálos áldozata volt a járványnak. Előtte pénteken volt a legtöbb, 10 759 új regisztrált fertőzött.

A koronavirus.gov.hu oldalon a napi adatok mellett azt is írják, hogy a következő napokra a háziorvosoknak átlagosan 10 ember oltására elég AstraZeneca-vakcina jutott, további 44 idős embert tudnak kórházi oltópontra szervezni, ahol a Szputnyik V és a Pfizer-vakcinákkal oltanak.

Orbán Viktor a pénteki szokásos rádiós üzenetében azt mondta, hogy 2,5 millió beoltott ember után merülhet fel a nyitás gondolata. Az eredeti tervek szerint ezt a számot húsvétra, tehát két hét múlva kellene elérni. A beoltottak mostani száma mellett ezt úgy lehet elérni, ha addig minden nap legalább napi 70 ezer embert oltanak be.

A beoltottak száma így alakul:

Arról itt írtunk, hogy eddig 1,2 millióan kapták meg nálunk a védettséget igazoló kártyát, ami egyelőre semmire nem jó, de a kormányfő szavai szerint felmentéseket fognak kapcsolni hozzá. Izraelben már használják és bírálják is az ottani „zöld útlevelet”, az Európai Bizottság mellett légitársaságok és cégek is terveznek ilyet.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton arról beszélt, hogy még kell néhány hét, hogy az intézkedések hatása látszódjon, és tovább kell oltani, hogy a legtöbb ember megkapja az első oltást. Szerinte a vakcina komoly jótékony hatással lehet a post-covid tünetekre is.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!