Azért volt 2,5 órás sorban állás az esztergomi oltóponton, mert egy hiba miatt kétnapnyi embert hívtak be

2021. március 21. – 19:48

frissítve

Azért volt 2,5 órás sorban állás az esztergomi oltóponton, mert egy hiba miatt kétnapnyi embert hívtak be
Fotó: RTL Híradó

Másolás

Vágólapra másolva

Az esztergomi oltóponton nagyjából 150 fős várakozó tömeg alakult ki szombaton, a koronavírus sajtóközpont technikai hibára hivatkozott és azt reagálta az RTL Híradónak: azért volt hosszú sor, mert szombaton érkeztek oltásra a vasárnapra hívottak is. Azt mondták, mikor észlelték a hibát, beállítottak egy plusz csapatot is oltani, a nap végére így 732 embert oltottak be.

A Híradónak egy 81 éves nő és fia meséltek a 2,5 órás várakozásról, a férfi szerint, mikor a sorban álló tömeget fotózta, a katonák rászóltak, hogy nem készíthet felvételeket, ha pedig valakit megláttak, hogy fotózott, töröltették a felvételt. Ennek ellenére már szombaton keringtek képek a közösségi médiában a hosszú sorról. A férfi elmondása szerint a várakozók nagy része 70 év feletti volt, akiknek eleinte székeket sem biztosítottak a több órás várakozáshoz.

Korábban írtunk róla, hogy más kórházaknál is hosszú sorok alakultak ki az oltóközpontoknál, például a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórháznál, és a városmajori klinikánál is, ide volt, aki kempingszékkel érkezett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!