Karácsonynak még senki nem szólt, hogy terveznek-e Budapestre külön korlátozásokat Orbánék

2021. március 16. – 09:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sem a főpolgármestert, sem a főváros vezetését nem tájékoztatták egyelőre a régiónként eltérő korlátozó intézkedések bevezetésének lehetőségéről – írta Karácsony Gergely a Facebookon.

Ahogy arról a Telex is beszámolt, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának vezetője vasárnap arról beszélt, hogy Magyarországon Budapest és Pest megye számít a koronavírus-járvány miatt leginkább érintettnek, és akár olyan döntések is születhetnek, hogy megyénként, régiónként eltérő járványügyi intézkedéseket vezetnek be.

Karácsony Gergely a keddi posztjában erre a hétvégi hírre reagált. A főpolgármester szerint „a számok mindenekelőtt tragikusak, az egész országban, és nagyon aggasztóak Budapesten is”, de önmagában az, hogy ott van a legtöbb fertőzött, nem meglepő, hiszen ott élnek a legtöbben. A helyzet lakosságarányosan a főpolgármester által ismert lefrissebb statisztikák alapján nem a fővárosban a legsúlyosabb, de szerinte ez a helyzetet ismerve nem megnyugtató információ.

A térkép a március 3-14. közötti adatok alapján készült. Ezekkel az adatokkal indokolta Karácsony, hogy miért nem Budapesten a legsúlyosabb jelenleg a járványhelyzet.
A térkép a március 3-14. közötti adatok alapján készült. Ezekkel az adatokkal indokolta Karácsony, hogy miért nem Budapesten a legsúlyosabb jelenleg a járványhelyzet.

Karácsony a posztját azzal zárta, hogy ismét felajánlotta: a főváros segítene felgyorsítani és zökkenőmentessé tenni az oltási programot, sőt meg is oldaná a budapestiek beoltását, ha ezt engednék és biztosítanák hozzá az oltóanyagot. A főpolgármester a hétvégén már közölte, hogy hol lehetnének fővárosi oltópontok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!