Karácsony megírta a Miniszterelnökségnek, hol lennének Budapesten oltópontok

2021. március 14. – 14:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken másodjára küldött levelet Karácsony Gergely a Miniszterelnökség illetékes államtitkárának arról, hogy a főváros készen áll segítséget adni a kormánynak az oltási program zökkenőmentessé tételéhez és felgyorsításához azzal, hogy oltópontokat hoznak létre a város különböző pontjain, erről Facebook-posztjában írt részletesen.

„Az oltási programban jelenleg oltópontként résztvevő és esetlegesen később bevonásra kerülő fővárosi háziorvosi rendelők és szakrendelők kapacitásainak megerősítésére 10 új, a rendelőktől, szakrendelőktől független oltópontot hozunk létre a betegszállítást nem igénylő oltandók számára, amelyek működtetését a jogszabályi előírásoknak megfelelően vállalja az önkormányzat. A NEAK által kijelölt (esetlegesen a háziorvosok által odairányított) oltandók megítélése a helyszínen csak az olthatóság szempontjából történik. Az oltási pont technikai és személyi feltételeinek biztosításáról az önkormányzatok gondoskodnak.”

A levélből kiderül, ezeken a helyeken tervezik az oltópontok kialakítását:

  • Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 4 telephelyén (Gellért fürdő, Lukács fürdő, Pesterzsébeti fürdő, Széchenyi fürdő): 6 oltópont
  • BMSZKI Szabolcs utcai egészségügyi centrumában: 1 oltópont
  • Városligeti Műjégpálya fogadócsarnokában: 1 oltópont
  • Margitszigeti Palackozóüzem Rendezvényközpontban: 1 oltópont
  • V. kerület Városháza Parkban: 1 (mobil) oltópont
  • Újlipót Sport- és Tehetséggondozó Központban: 1 oltópont

Hozzátette, ha ennyi nem lenne elég, a BMSZKI által működtetett háziorvosi rendelőkben további 2-3 oltópont kialakítása is megoldható.

Karácsony kitér arra is, hogy Szombathelyen is szükség lenne az önkormányzati oltópontok kialakítására, amire egyelőre nem kaptak engedélyt. Vasárnap a szombathelyi háziorvosok nyílt levelet írtak a kormányhivatalnak a helyzet súlyosságáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!