A kormány nem kér a fővárosi oltópontokból

2021. március 11. – 15:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány nem kér a fővárosi oltópontokból, legalábbis Karácsony Gergely szerint ezt válaszolta neki levélben Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

Karácsony Facebook-bejegyzése szerint Soproni Tamással, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének társelnökével és Terézváros polgármesterével közösen írtak egy levelet, amiben „a fővárosi önkormányzatok segítségét ajánljuk a kormánynak az oltási program gyorsabb, zökkenőmentesebb lebonyolításában”. Karácsonyék azt ajánlották fel a kormánynak, hogy oltópontokat állítanak fel Budapesten, és segítik az oltások megszervezését. Ehhez különböző intézményeket vizsgáltak meg, ahol oltópontot lehetne kialakítani, ilyen például a Városligeti Műjégpálya vagy a margitszigeti palackozó üzem épülete.

Most megérkezett hozzájuk a válasz Orbán Balázstól, aki Karácsony szerint „válaszában idézi a nagymamáját, továbbá Ronald Reagant, vagy kétoldalnyi sikerpropaganda mellett szidja az ellenzéket, nyilván ez valamiféle kötelező reggeli gyakorlat a Fideszben, mindenesetre a lényeget illetően azt írja: nem kellenek a fővárosi oltópontok, mert a kormány olyan szuper, hogy attól elalél a fél világ”.

A főpolgármester azt írja, „adnék helyet, adnánk munkát, de ez se kell. Pedig az adatok szerint a rendelkezésre álló vakcinákhoz képest még jócskán lenne mit javítani az oltási terv végrehajtásában, hogy az adategyeztetési káoszt ne is említsem”.

Februárban Karácsony oltási tervet prezentált a kormánynak, ekkor még arról volt szó, hogy a találkozás konstruktív volt. A fővárosi vezetés eredetileg hatpontos oltási tervet állított össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!