Hatpontos oltási tervvel megy a kormányhoz tárgyalni Karácsony

2021. február 18. – 10:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hatpontos oltási tervet állított össze a fővárosi vezetés, amit Karácsony Gergely csütörtökön mutat be György István államtitkárnak. A főpolgármester arról ír Facebook-oldalán, hogy „Budapest vezetése kész arra, hogy segítse a kormányt, hogy gyorsabban és gördülékenyebben haladhassunk az oltással. Mindannyiunk érdeke, hogy minél hamarabb, minél több ember megkaphassa a vakcinát.”

Az oltási tervben azt javasolják, hogy

  • a háziorvosi rendelők mellett alakítsanak ki dedikált oltópontokat a kerületekkel közösen. A főváros harminc darab oltópontot tud létrehozni, egy helyszínen háromezer embert tudnak beoltani egy nap alatt.
  • Karácsonyék vállalják a fővárosi és kerületi fenntartású intézményekben dolgozók, az idősotthonokba, hajléktalanellátó intézményekbe költözők és a főváros kritikus infrastruktúráinak személyzetének (BKK, FKF és egyéb cégek munkatársait) átoltását az orvosok bevonásával.
  • Felajánlják az időpontfoglaló rendszerüket az önkormányzati és a kormányzati oltópontokhoz is, amelyeket a lakossági szűrés során már használtak.
  • Önkéntesekkel és rendészekkel segítenék az oltások lebonyolítását.
  • Tájékoztatási kampányba kezdenek az oltási hajlandóság növelése érdekében, mert szerintük fontos, hogy az emberek bizalommal legyenek a vakcinák iránt.
  • A tömeges oltásokhoz azt javasolják, hogy az orvosi rendelők mellett legyenek oltópontok a sport- és kulturális intézményekben, ahol mosható fertőtleníthető paravánokkal az oltóhelyek leválasztása könnyen megoldható.

Közleményükben hozzátették, az oltást népszerűsítő kampánnyal párhuzamosan február 18. és 27. között két helyszínen, az V. kerületi Városháza parkban és a Széll Kálmán téren folytatódik a főváros lakossági koronavírusteszt-programja, mindennap reggel 8 és este 18 óra között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!